- hirdetés -

A helyi MSZP évet értékelt – nem pozitívan. Szerintük Németh Béla csupán egy báb.
Sajtótájékoztató keretében értékelte a képviselő-testület munkáját szerdán Bogdánffy Csaba az MSZP frakcióvezetője. Szerinte katasztrofális a helyzetet, mert a távlatokban megfogalmazott stratégia helyett a klientúra építés folyik.
– A testületi ülés előterjesztései előkészítetlenek, az ülésen anarchia uralkodik és az érdemi munka helyett a kormányzati intézkedések bírálatával foglalkozik a jobboldali többség. Németh Béla polgármester egy báb, valójában nem ő, hanem Dancsó József alpolgármester irányít. A helyi MSZP-t nem politikai ellenfélnek, hanem ellenségnek tekintik. Javaslatainkat figyelembe sem veszik, az elmúlt évben mindössze egy szocialista javaslatot támogattak – összegezte a városi munkával kapcsolatos meglátásait Bogdánffy.
Hasonlóan rossznak tartja a város gazdálkodását is, ami véleménye szerint az országos gazdasági helyzettel nem magyarázható. Példaként az Invitel ügyét, a Volán támogatását, a Mezgé átadását, Pásztor Imre volt fürdőigazgató végkielégítését és az Alföld szállót említette, ahol a szálló 90 négyzetméteres ingatlanját annyiért vették meg, amennyiért eladták a Kossuth utcai 200 négyzetméteres üzletblokkot.

Politikai csatatérré vált a város?

– A városi vagyon elherdálása folyik, pénzt adnak boldog-boldogtalannak, de főként a klientúrának. Az önkormányzati intézmények élén végrehajtott tisztogatás során nem szakmai, hanem politikai alapon nevezték ki az új vezetőket. Ennek köszönhetőek a sorozatos munkaügyi perek, és az is, hogy a kórház csődben van. Siralmas hónapok következnek, mert nem a városról lesz szó, hanem a választásokat megelőző politikai harcról – mondta Bogdánffy.
Fetser János országgyűlési képviselő azzal egészítette ki, hogy megyénk leggazdagabb városaként Orosházának fejlődnie kellene. Csakhogy a fejlődés megtorpant, a jövő építése helyett a bevételek elherdálása folyik, megkérdőjelezhető döntések születnek.
– Mindez annak köszönhető, hogy alkalmatlan emberek vezetik a várost. Orosházát a túlpolitizálás jellemzi, a politikai harc pedig befolyásolja a város jövőjét. Németh Béla és a testület vághatja a centit. Bízom benne, hogy az őszi önkormányzati választások után olyanok irányítanak, akik a fejlődést, a munkahelyteremtést tartják szem előtt.
Hozzátette, nem lesz egyszerű az új testület dolga, mert a korábban felvett fejlesztési hitelek törlesztését a mostani vezetés egy pénzügyi manőverrel elodázta, miközben sorra olyan pályázatokat nyújt be, aminek megvalósítása az új testületre marad.

Németh: Nem vagyok báb!

– Valójában nem érzem magam bábnak, ez a sajtótájékoztató nem volt más, mint az MSZP kampány része – reagált az elhangzottakra Németh Béla polgármester, aki így folytatta:
– 12 ember között sikerült megteremtenem a békét, együtt gondolkodunk, a fontos kérdésekben pedig demokratikus módon lezajló vita után együtt döntünk. Ez az, ami egyáltalán nem jellemző az MSZP-re. Örülök, hogy sikerüt ezt a konszenzust megteremteni, az összefogás valójában összefogásként működik. Nagyon sok pozitív visszajelzésem van ezzel kapcsolatban. Mindannyian tudomásul vettük, hogy a veszekedés nem vezet sehova, a kompromisszum és konszenzus keresés a lényeg. Ez pedig működik Orosházán a jobboldalon, ez zavarja a szocialistákat. Kevésbé találnak rajtunk fogást, így újra össze szeretnének minket ugrasztani, de ez nem fog nekik sikerülni. Azt is szajkózzák, hogy a város nem fejlődik, ám aki szétnéz, az látja a fejlődést. Az Eötvös téri iskolát már újítják, emellett sínen van a gyopárosfürdői beruházás és az Alföld szálló helyére tervezett főtér pályázatot is beadtuk. Fejlődik Orosháza, méghozzá nem is akármilyen ütemben – mondta a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.