- hirdetés -

Németh Béla 1946-ban született Orosházán és egész életében ragaszkodott szülővárosához. A díszpolgári cím birtokosát a 78. születésnapján köszöntötte fel Dávid Zoltán polgármester.

Kedélyesen fogadta a jó kívánságokat a városban nagy köztiszteletnek örvendő Németh Béla. Mint elmondta, jól érzi magát, aktívan telnek a hétköznapjai. A közélet és a sport mind a mai napig érdeklődése középpontjában áll. Életútja színes, eseménydús, mindenkor meghatározza a segítőszándék, a közösség szolgálata. Úgy érzi, ameddig egészségi állapota megengedi, mindig a közösséget és a várost szeretné szolgálni. Az ünnepelt azt is kiemelte, sokat köszönhet családtagjainak, a betegséggel terhelt nehezebb időben is mellette álltak.

– Mikor nagyon beteg voltam, gyakorlatilag mindenhol lemondtak rólam, de a nejem mellettem volt, felvitt a Budakeszin található rehabilitációs központba, majd ott állítottak talpra. A gyógykezelést gondos otthoni ápolás követte. Neki köszönhetem, hogy jó állapotban lehetek. A hosszú élet titka pedig csak annyi, hogy ő eddig még nem ütött agyon! – mondta el nevetve.

Dávid Zoltán polgármester jó egészséget kívánt és megköszönte a városért tett társadalmi szerepvállalását. Németh Béla asztalosmesterként jó néhány tanulót segített az indulásban, az Orosháza és Vidéke Ipartestület elnökeként negyven éve képviseli a helyi és környékbeli kisvállalkozókat. Elnöke volt a Békés Megyei Kézműves Kamarának, majd alelnöke a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának. 2013-ig evangélikus egyházi felügyelői tisztséget töltött be, vitathatatlan érdemeket szerezve az Alvégi és Felvégi temetőkben a méltó búcsúzás feltételeinek megteremtésében. 1990 óta tagja Orosháza képviselő-testületének, hétszer szavaztak neki bizalmat az emberek egyéni választókerületben. A rendszerváltás utáni első önkormányzati ciklusban alpolgármesterként, majd 2006 és 2010 között polgármesterként szolgálta a várost. Gyakorta látogat ki foci- és kézilabdameccsekre, sportszeretetéről tanúskodik, hogy az OMTK elnökeként is tevékenykedett. Németh Béla 2023-ban Orosháza településalapításának 279. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Orosháza város díszpolgára kitüntetést vehetett át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.