- hirdetés -

Mintegy kétszáz fő kapcsolódott ki a legtöbb sportoló gyermeket soraiban tudó orosházi egyesület báli ünnepségén. Az OMTK-ULE elnöke, Tóth-Kása Sándor egy összetartó családként jellemezte a klubot és kiemelte, az elmúlt években mind a létesítményfejlesztés területén, mind szakmailag nagy lépést tettek előre. Március 9-én, az Alföld Gyöngye Hotel rendezvénytermében több labdarúgót is díjaztak.

Az OMTK-ULE egyesületénél az elsődleges cél minél több gyermek egészséges életmódra, közösségi és minőségi életre nevelése. Emellett az elnök rámutatott, szeretnék saját nevelésű játékosokkal az orosházi felnőtt focit ismételten magas szintre emelni. Négy-öt éves kortól kezdődően 19 éves korig utánpótlásszinten képzik a fiatalokat, majd innen lehetőségük adódik a két felnőttcsapatba továbblépni, vagy akár még magasabban jegyzett egyesületek kötelékébe szerződni. Erre minden lehetőség adott az orosházi utánpótlásklubnál, csak az utóbbi időszakot nézve Tompa Ákos kapus az ULE színeiben ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, jelenleg pedig már a spanyol élcsapat, a Real Sociedad együttesénél kapott ajánlatot, míg Dénes Adrián a Fiorentina első számú csapatában mutatkozott be. A közelmúltban a női szakosztály is megalakult, az NB II-es futsal bajnokságban éppen a napokban arattak elsöprő győzelmet az orosházi játékosok. Tóth-Kása Sándor elnök egyik legnagyobb sikernek a folyamatos létszámemelkedést tekinti, hétről hétre összesen mintegy ötszáz gyermeket mozgatnak meg.

Kiemelt érdeklődés övezte a bált (fotó: Nagy Kristóf)

– Egyesületünk régiós szinten is egyedülálló infrastruktúrával, létesítményekkel, eszközökkel rendelkezik. Az ULE gyopárosi bázisának adottsága pedig vonzza az ifjú labdarúgókat Orosháza határain túlról is – emelte ki Tóth-Kása Sándor elnök, akitől megtudtuk, az utóbbi években többek között élő füves, műfüves, villanyvilágított futballpályákat létesítettek. Új öltözőépületet, konditermet, fedett edzőpályáját avattak. A gyopárosi beruházásokon túl a belvárosban az Eötvös iskolában újonnan létesítettek, míg a Táncsics gimnáziumban a műfüves pálya teljes felújításához járultak hozzá. Mindezek mellett a Mátrai Sándor Stadion is teljesen megújult, terített gyepszőnyeget kapott, korszerű vízelvezető- és öntözőrendszerrel, világítással, és egy digitális eredményjelzőt is felszereltek.

A településvezető az egyesület nevelőtevékenységét példaértékűnek nevezte (fotó: Nagy Kristóf)

Dávid Zoltán polgármester elismerően beszélt az OMTK-ULE kötelékében elvégzett munkáról, hiszen az itt dolgozó szakemberek hétről hétre több száz gyermek egészséges életmódra neveléséhez járulnak hozzá. A településvezető szerint a modern, digitalizált világunkban ez a tevékenység igencsak felértékelődik, egyre nehezebb a gyermekeket elcsalni a számítógépek elől. Orosházán büszkék lehetünk arra, hogy a labdarúgás és a kézilabda ennyi fiatalt tud megmozgatni, ehhez a nevelőtevékenységhez pedig az önkormányzat is támogatólag tud csatlakozni. – A mai napon a hölgyekhez is külön szólok, nagyon boldog nőnapot kívánok! Ez egy jeles nap, de az év minden napján legyünk irányukba nagy odafigyeléssel – tette hozzá Dávid Zoltán polgármester.

Az ötödik ULE-bálra hatalmas volt az érdeklődés, mondhatni már kinőtték a gyopárosi rendezvényterem korlátait. Tóth-Kása Sándor elnök ugyanakkor hangsúlyozta, ez a hely az egyesület otthona, nem szerették volna máshová elvinni a családias hangulatú rendezvényüket. A hagyományoknak megfelelően idén is díjaztak labdarúgókat. A 2007-es születésű ifjú titánok közül Fucskó Dánielnek, Nagy Bencének, Árgyelán Csongornak gratuláltak az éves teljesítményükért, majd a 2005-ös születésű, már a felnőttek között is bemutatkozó Kun Bence vett át díjat.

Az év sportpillanatának a 2023 májusában drámai végjátékot hozó Békés Vármegyei Kupadöntő egyik felemelő pillanatát választották. Az OMTK-ULE 1913 és a Szarvasi FC fináléjának öt perces hosszabbítása, egészen pontosan a 94. perce újabb fordulatot hozott. Darida ívelt szabadrúgását Miszlai levette, majd a védők gyűrűjében a kapuba lőtt, 2-2. Ezzel a Szarvas 92. percben lőtt vezetőgóljára érkezett az orosházi válasz. A középkezdés után a játékvezető lefújta a mérkőzést. Kilencven perc után sem dőlt el a kupa sorsa. Jöttek a büntetők, ami szintén hozott izgalmakat, de a végén az ULE ünnepelhette a kupagyőzelmet. A bálon az emlékezetes találat szerzőjének, Miszlai Lászlónak gratuláltak. (A díjazottakat később külön interjúban mutatjuk be részletesen – a szerk.) A bál tombolahúzással és hajnalig tartó mulatsággal ért véget.

A díjazott labdarúgók: Árgyelán Csongor, Miszlai László, Kun Bence, Fucskó Dániel és Nagy Bence (fotó: Nagy Kristóf)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.