- hirdetés -

Az orosházi futballista számára az álom valóra vált.

Dénes Adrián, a 19 esztendős orosházi labdarúgó 2021-ben került Olaszországba. A Serie A egyik patinás csapata, a Fiorentina hároméves szerződést kötött Dénes Adriánnal. Az orosházi labdarúgó az OMTK-ULE után a Honvéd NB III-as tartalékcsapatában pallérozódott, innen igazolt a Fiorentina U19-es Primavera csapatába. Egy évre kölcsönbe a Cesenához került, ahonnan visszatérve szombaton csereként pályára lépett az OFI Kréta elleni felkészülési mérkőzésen a Fiorentina első csapatában.

– Óriási élmény volt bemutatkozni a nagyok között tegnap este. Döcögős volt az idáig vezető út, de soha nem adtam fel, bármi is történt. Megtiszteltetés ezt a mezt viselni és ezért a klubért harcolni. Köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt az első napoktól kezdve és bízott bennem – írta debütálása kapcsán Instagram-oldalán az orosházi születésű 19 éves jobbszélső.

A mérkőzés összefoglalója (Fiorentina-OFI Kréta 1-1) itt nézhető meg:

Dénes Adrián az OrosCafe kérésére az instagramon túl is beszélt pályafutásának egy újabb fejezetéről.

Hogyan kerültél az első csapatba?

– Pénteken este kaptam egy telefonhívást, miszerint másnap az első csapat keretében vagyok jelölve és az ő meccsnapi programjukat kövessem. A Fiorentina a hétvégén az OFI Krétával játszott felkészülési mérkőzést. Teljesen váratlanul ért a hír, de nagyon nagy örömmel töltött el.

Nagyon izgultál?

– Izgalom nem volt bennem, hiszen ismertem mindenkit és ők is ismertek engem. A kispadon foglaltam helyet, aztán amint elkezdődött a második félidő, a vezetőedző egyből szólt, hogy kezdjek el melegíteni. A 79. percig kellett várni a pályára lépésemig. Megkaptam a taktikai utasításokat és jobbszélső támadó pozícióba álltam be Kokorin helyére.

Milyen instrukciókkal küldött pályára az edződ?

– Annyit kért tőlem, hogy védekezésnél fussak vissza az emberrel, játsszak egyszerűen, induljak mélységbe, a támadó zónába pedig legyek bátor és lőjek kapura. Volt is egy kaput eltaláló lövésem a 90. percben, de a kapus hárítani tudott. Összességében jól ment a játék, bízok benne, hogy több ilyen lehetőségem lesz a jövőben is. Több szurkolótól is kaptam pozitív üzenetet, ezeknek nagyon örültem.

fotó: Dénes Adrián gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.