- hirdetés -

Néhány héttel ezelőtt egy új kondiparkot avattak fel a Táncsics Mihály Gimnázium udvarán, november 10-én pedig az intézmény új műfüves pályáját adták át. Az új létesítményt egy Fair Play Kupa nevű labdarúgótornával avatták fel, ahol igazolással nem rendelkező, hobbiból vagy sportszeretetből játszó focisták is pályára léptek.

Focicsapatok gyakoroltak mérkőzéseikre készülve november 10-én délelőtt a Táncsics Mihály Gimnázium új műfüves pályáján, majd felsorakoztak egymás mellé az ünnepélyes pillanatokat megelőzően. A rendezvény a vendégek köszöntésével vette kezdetét, majd Orosháza polgármestere Dávid Zoltán osztotta meg elsőként gondolatait, megköszönve mindenkinek a munkáját, aki támogatta a projekt megvalósulását.

Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kondipark felavatása után nem sokkal egy újabb ünnepélyes eseményen vehet részt a sportudvar, egyben a műfüves pálya átadásával. Mint mondta, a gimnázium udvarán minden lehetőség megvan ahhoz, hogy egészségesen, a szabad levegőn sportoljanak a fiatalok, így ő is arra biztatja őket, próbálják ki bátran a műfüves pályát.

Dr. Blahó János, az intézmény igazgatója elmondta, az iskolavezetés és személy szerint ő maga is mindig elkötelezett volt abban, hogy egy 21. századi környezetet és olyan értékeket tudjanak biztosítani a diákoknak, ami motivál, értéket közvetít.
– Sport- és pihenőudvar, melynek több funkciója is van. Ilyen udvarral és környezettel én úgy gondolom, nem sok iskola büszkélkedhet Magyarországon. A motiváló környezet pedig mindenkit motivál – árulta el az igazgató.

Köszöntőjében elmondta, évtizedekkel ezelőtt egy bizonyos Mátrai Sándor is itt rúgta a bőrt. Az udvar pedig most mindenkinek lehetőséget kínál arra, hogy akár az ő nyomdokaiba léphessen, hogy az élsportot vagy az élmény- és tömegsportot a maga javára fordítsa. Ezt követően Tóth-Kása Sándor önkormányzati képviselő, az OMTK-ULE egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és számolt be magáról a beruházásról.

Az elmúlt nyolc évben ez volt a hetedik beruházás, amit az egyesület átadott Orosházán, többek között három évvel ezelőtt az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában létesítettek műfüves pályát.

– A folyamat során sok segítséget és résztvevő hozzájárulását szereztük meg ehhez, hiszen szükség volt az iskola, az önkormányzat, a KLIK, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatására. A végeredmény egy 13 millió forintos beruházás lett, aminek 70 százalékát az egyesület állta céges TAO-forrásokból, míg 30 százalékát a város önkormányzata biztosította.

Tehát nagyon sok ember, közösség és intézmény együttműködése kellett ahhoz, hogy ma itt álljunk ezen a pályán és sporttal, focival tudjuk átadni. A mai nap attól is különleges, hogy olyan labdarúgók is pályára lépnek a Fair Play Kupán, akik nem rendelkeznek hivatalos igazolással, hanem kedvtelésből, szeretetből űzik ezt a sportágat. Bízom benne, hogy a pálya sok-sok évre biztosítja a labdarúgás fejlődését Orosházán és megyeszerte – tette hozzá.

Végül az egykori kiváló labdarúgó, Tóth Márton is köszöntötte az esemény vendégeit és a torna résztvevőit, majd tényleg nem maradt más hátra, mint hogy focival avassák fel a műfüves pályát és kezdetét vegye a Fair Play Kupa.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.