- hirdetés -

Először nyerte el a Békés Megyei Kupát az orosházi csapat.

Május 23-án rendezték meg a Békés Megyei Kupa döntőjét a békéscsabai Kórház utcai stadionban. A finálét az OMTK-ULE 1913 és a Szarvasi FC játszotta. A mérkőzés rangját jelezte, hogy döntőt a helyszínen tekintette meg a két polgármester, Dávid Zoltán és Babák Mihály.

Óriási érdeklődés előzte meg a mérkőzést. Orosházáról mintegy 120 gyermek és szülő kísérte el az ULE csapatát, de a szarvasiak is kitettek magukért. Szurkolásban nem volt hiány, végig szóltak a dobok és a dudák. Mintegy 1400 néző előtt, drámai végjátékban, büntetőrúgások után Orosháza lett a kupagyőztes.

Orosházi MTK-ULE – Szarvasi FC      2–2     (0–0)     büntetőkkel: 6–4

Békéscsaba, 1400 néző. Vezeti: Fekete Zoltán (Belanka Zsolt, Bozó Norbert).

Orosháza: Bordás – Selmeczy (Halász), Rau, Szabó Ákos, Papp M. – Harangozó, Gedó, Darida – Szabó Áron (Fehér, 74.), Endrefalvi E., Miszlai. Edző: Buza Barnabás.

Szarvas: Somogyi P. – Kiri M. (Kovács Zs.), Pilán M., Pilán R., Zahorán – Zima, Furár, Simon R. (Deli) – Barna (Styecz), Bány, Magyar (Czvalinga). Edző: Somogyi János.

Gólszerzők: Endrefalvi E. (55), Miszlai (93.), ill. Bány (89., 91.).

Már az 1. percben veszélyes támadást vezetett az ULE. Darida beadásáról a berobbanó Miszlai centikkel maradt le. Az 5. percben Darida lövését ütötte szögletre Somogyi. A 10. percben a másik oldalon Bány került helyzetbe, de a hosszú sarok mellé lőtt. Lüktetett a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a kapusok a helyükön voltak.

A második játékrészben megérkeztek a gólok is. Az 55. percben Gedó-Szabó Áron-Endrefalvi összjáték után Endrefalvi fordult kapura és 12 méterről lőtt a kapu bal oldalába, 1-0. A szarvasiak mindent megtettek az egyenlítésért, de Bány két ígéretes szabadrúgását is a sorfal blokkolta. Aztán elérkezett a mérkőzés utolsó néhány perce, amit a legismertebb drámaírók sem tudtak volna jobban megírni. Amikor már az orosházi népes szurkolósereg ünnepelni kezdett, a 89. percben egy baloldali beadást követően Bány fejessel kiegyenlített, 1-1. Ekkor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 91. percben újabb beadás után az érkező Bány lőtte a hálóba a labdát, 1-2.  A szarvasi csapat egy kupacban, míg az orosházi játékosok magukba roskadva várták a középkezdést. Az öt perces hosszabbításban, a 93. percben aztán újabb fordulat jött a mérkőzésen. Darida ívelt szabadrúgását Miszlai levette, majd a védők gyűrűjében a kapuba lőtt, 2-2. A középkezdés után a játékvezető lefújta a mérkőzést. Kilencven perc után sem dőlt el a kupa sorsa. Jöttek a büntetők, ami szintén hozott izgalmakat!

Az első orosházi büntetőt a kapus, Bordás végezte el, belőtte, 1-0. A szarvasiak részéről Zima a felső lécre vágta a labdát. Előny az orosháziaknál! Gedó sem hibázott, a másik oldalon Zahorán sem, így két kör után 2-1-re állt a verseny. Ezután orosházi részről Darida fölé bombázta a labdát, viszont Pilán R. lövését Bordás remek vetődéssel kiütötte, így maradt a 2-1. A negyedik lövők az ULE részéről Miszlai, a szarvasiaktól Furár nem hibáztak, így 3-2-re módosult a 11-es párbaj állása. Az ötödik lövésnél nem kevesebb volt a tét: ha Szabó Ákos belövi, az Orosháza ünnepel. Egy perc múlva az egész város ünnepelt, mert Szabó Ákos erővel meglőtt labdája a felső lécről a hálóba vágódott, így az orosházi csapat nyerte el a megyei trófeát.

Az ünnepélyes díjkiosztón Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója, valamint Dávid Zoltán Orosháza város polgármestere és Babák Mihály Szarvas város polgármestere adták át a serleget és az érmeket a játékosoknak, sportvezetőknek.

Az OMTK-ULE szombaton újabb nagy erőpróba előtt áll, a bajnokság zárófordulójában a Végegyháza ellen játssza a bajnoki döntőt. A találkozó 17 órakor kezdődik a Mátrai Sándor Stadionban.

Galéria: Für Henrik/BEOL

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.