- hirdetés -

Számos szép pillanat részese volt az elmúlt hónapok során az Orosházi Fúvószenekar, melyekkel a várost is előszeretettel ajándékozták meg. Hamarosan a már hagyományosnak számító nyári programjukon vesznek részt, a Balaton északi partján fekvő Pálkövére utaznak majd zenélni, de a Térzene programmal kapcsolatban is vannak terveik.

A 2022-es év végén megtartott szilveszteri koncertjük szokás szerint felejthetetlenre sikerült, az estén a már jól ismert klasszikus és könnyűzenei darabok mellett újdonságokkal is készültek közönségüknek, többek között Korda György ikonikus slágerét, a Repteret is megelevenítve.

Ezt követően a településalapítási programsorozatot is emlékezetessé tették a zenészek, amikor egy szintén nagy hagyományokra visszatekintő programjukon, a Templomi Hangversenyen léptek fel. Sok olyan zeneszámmal készültek, amit akkor hallott először tőlük az orosházi közönség, a Keresztapa klasszikusait is eljátszották.

A vízben és a strandokon is zenélnek (Fotó: Orosházi Fúvószenekar)

A majális alkalmával is fúvószenével köszöntötték az orosháziakat, amikor teherautóra pattanva és úgy zenélve igyekeztek feldobni a május 1-i hangulatot. A zenekar szintén a hagyományoknak megfelelően az idei évben is megrendezi nyári zenetáborát, melynek keretében Pálkövén és az észak-balatoni régióban szeretnék öregbíteni az orosházi fúvószene hírnevét.

– Többek között Szigligeten, a szokásos vízi fellépésünket fogjuk hamarosan megtartani, unikális módon. Ezt annak idején mi indítottuk el, még az 1990-es évek elején és azóta is folytatjuk ezt a hagyományt, aminek nagy sikere van, idén is várnak minket vissza. De lesz egy új esemény az életünkben, hiszen Keszthelyre is megyünk majd, ott a polgármester támogatásával a helyi zenepavilonnál adunk július 1-én egy nagyobb szabású Térzenét, bízunk benne, hogy nagy sikerrel – ismertette a részleteket az Orosházi Fúvószenekari Egyesület elnöke, Kovács Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.