- hirdetés -

Az Orosházi Fúvószenekar tagjai idén is emlékezetessé tették a településalapítási programsorozatot, április 23-án immár 51. alkalommal tartották meg hagyományos Templomi Hangversenyüket.

Évtizedek óta a településalapítási ünnepségsorozat egyik biztos pontja az Orosházi Fúvószenekar életében a Templomi Hangverseny. Tavaly két év kihagyást követően jubiláltak, idén pedig az 51. alkalom következett. A szilveszteri előadások mellett ezek az események számítanak a legfontosabbnak a zenészek életében, Debreczeni Már karnagy a kezdés előtt úgy nyilatkozott, hogy ezúttal is az első 2023-as próbától kezdve már az április 23-i napra készültek.

– Ez nagyjából 25 próbát jelent, szóval hosszú felkészülés eredménye mindig egy ilyen rendezvény. Régi és új dalokkal egyaránt készültünk, de ősbemutató is lesz, olyan szerzemények, amiket még nem hallott tőlünk a közönség. Bízunk benne, hogy jól fog sikerülni és reméljük, hogy örömmel és boldogsággal tölti el mindenki a következő egy órát – tette hozzá.

A rendezvényt Ördög Endre evangélikus lelkész, az Orosházi Evangélikus Egyházközség vezetője nyitotta meg.
– Köszönjük nektek, aki ma este zenélni fogtok nekünk, hogy a magatokéból adtok, hogy hagyományt teremtettetek! Ez a mai este a jövőbe tekintő értékteremtés metaforája, szimbóluma – hangsúlyozta.

Ezt követően az est műsorvezetője, Tóth Margit köszöntötte a 279. évforduló alkalmából rendezett ünnepi hangverseny résztvevőit, a város és testvértelepüléseinek elöljáróit, a kulturális intézmények vezetőit és munkatársait, valamint azokat a külföldi diákokat, akik a hangverseny előtt idegenvezetéssel egybekötött városnézésen vettek részt. Mindenkit, aki figyelemmel, szeretettel veszi körül a zenekart.

Ezt követően pedig következhetett a zene, melyek közül néhányat érdemes külön is kiemelni. A zenekar tagjai előszeretettel szólaltatják meg a holland Jacob de Haan szerzeményeit (tavaly például Concerto d’Amore-t), idén viszont az Oregon nevet viselő zenével valami olyat mutattak az orosháziaknak, amit most hallott tőlük először a közönség. Megelevenítették emellett a filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusát, a többek között Marlon Brando és Al Pacino főszereplésével fémjelzett Keresztapát, vagy éppen a zenetörténetet meghatározó Beatles együttest.

Ezen kívül is számos emlékezetes produkciót láthatott a zenészektől a közönség, nem is maradt el a hosszú taps a rendezvény végén. Az Orosházi Fúvószenekar tagjai így 51. Templomi Hangversenyük során is elérték céljukat, hiszen vendégeik ezúttal is színvonalas, emlékezetes estével gazdagodtak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.