- hirdetés -

Szokásához híven egy felejthetetlen estével örvendeztette meg a nézőket december 29-én az Orosházi Fúvószenekar. Az idei Szilveszteri Hangversenyt ráadásul évek óta először ismét az Eötvös-csarnokban, telt ház előtt rendezték meg. Az estén a már jól ismert klasszikus és könnyűzenei darabok mellett újdonságokkal is készültek közönségüknek.

Az Orosházi Fúvószenekar minden zenésze a december 29-i napot várta a legjobban 2022-es fellépéseik közül. Tavaly még a Petőfi Művelődési Központban rendezték meg évzáró koncertjüket, az idei eseménynek azonban már ismét az Eötvös-csarnok adott otthont. Az idei már a 32. alkalom volt, hogy a szilveszter közeledtével egy egész estés koncertet adnak közönségüknek, a programra minden jegy elkelt.

A zenekar karnagya, Debreczeni Márk is elmondta, hogy nagy örömmel tértek vissza eredeti helyszínükre, ahol az elmúlt néhány napban komoly előkészületek és próbák zajlottak.
– Ma kicsit már fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel vágunk bele a koncertbe. Én biztos vagyok benne, hogy mindenki izgul egy kicsit, de ez nem is baj egy ilyen léptékű koncert előtt. Számomra is csak addig tart ez az állapot, amíg fel nem megyek a színpadra és innentől csak a közönség és a zenészek fognak létezni – hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy a már megszokott kedvenc darabjaik mellett újdonságokkal is készültek közönségüknek. A 2022-es évükre elégedetten tekintenek vissza, hiszen számos lehetőségük volt, az orosházi fellépések mellett eljutottak például a Balatonra, de voltak Dunakeszin is. Műsoruk kezdetén a színpad elé rabszolgának öltözött, láncokkal összekötött énekesek vonultak. Ők a Szokolay Bálint Madrigál Kórus tagjai voltak, akik a Karib-tenger kalózaiból előadott produkcióhoz csatlakoztak, csakúgy, mint a Vörösmarty-iskola tanulói.

A fantasztikusra sikerült kompozíció az egész estéhez megadta az alaphangulatot, a madrigál kórus mellett többek között az Orosházi Mazsorett- és Táncsport Egyesület növendékei is csatlakoztak előadásukkal egy-egy zenéhez. A fúvószenekar szokásához híven igen széles zenei repertoárral készült. Nem maradhatott el a tavalyi évzáró koncertet is feldobó és azóta is szívesen előadott Bud Spencer – Terence Hill összeállítás, ahol többek közt olyan filmek zenéit adták elő, mint a Kincs, ami nincs, a Nincs kettő négy nélkül, a Nyomás utána, a Banános Joe vagy éppen a Morcos Misszionáriusok.

Idén ünnepelte a 90. születésnapját a zenekar egyik kedvenc zeneszerzője, John Williams, akinek többek közt az Indiana Jones- és a Star Wars-filmekhez írt zenéit is előadták. Szintén régi nagy kedvenc csendült fel Háry János toborzójával.

A szünetet követő második részben pedig a Piros, fehér, zöld indulóval, Bán László Budapesti foxok című szerzeményével, a Szamosmenti indulóval vagy éppen egy szintén mostanában többször előadott kedvenccel, a Fenyő Miklós és a Hungária által írt dalok összeállításával szórakoztatták a telt házas közönséget.

Az utolsó nagy meglepetés pedig a mostani időben igencsak felkapott Korda György-szám, a Reptér volt. A 32. Szilveszteri Hangverseny szokás szerint felejthetetlenre sikeredett, a közönség már a produkciók között és alatt is tapssal fejezte ki az elismerését, ami az előadás végeztével sem maradt el hosszú perceken keresztül.

Ők voltak az Orosházi Fúvószenekar tagjai a 32. Szilveszteri Hangversenyen:
Az ütős sorban:
Kovács Péter Dávid, Kálmán-Gelegonya Éva, Farkas Illés, Szilágyi Mihály és Lengyel Erik.
A mélyrezek, azaz a tubások, harsonások és tenorosok: Kálmán László, Kiszely Nándor, Berta Mihály, Horváth Péter, Szeri István, Török Bence, id. Farkas Mihály, Berta Karolina, Melega Krisztián és Zsóri István.
Kürtök: Melega Tamás, Juhász Márk, Gombkötő Angelika, Sipos Klaudia, Farkas Ákos.
Billentyű: Márta Balázs.
Szaxofonok: Gombkötő Ildikó, Kiss Bence Máté, Feldmann Tibor és Galyas Gábor.
Fuvolák: Jeszenszky-Paulovics Bianka, Kardos Gergely, Karkus Edina, Zsóri Luca, Győri-Dani Emma, Kiss Lilla, Dimák Andrea, Mészáros Lili, Bánki-Horváth Jázmin, Mokcsay Réka, Mikulás Kata, Laurovics Anita.
Trombiták: K. Tóth Péter, Csernai Gábor, Debreczeni Viktória, ifj. Farkas Mihály, Mészáros László, Kamasz Darnel, Kunos Norbert, Fülöp Mihály, Juhász László.
Klarinétok: Koós Dóra, Csernai Lajos, Gyarmati Klára, László Diána, Benkő Barbara, Forján Orsolya, Zalai Bernadett.
Karmester: Debreczeni Márk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.