- hirdetés -

Sport, a nyugdíj és az orosházi közlekedés volt a középpontban ezen a héten. Mutatjuk, mely cikkek érdekelték legjobban olvasóinkat.

Sokakat érdekelt a Barátság-Orosfarm kapusának, Szabó Zoltánnak a bravúros gólja, aki saját kapujukból rúgta be a labdát az ellenség hálójába. A párját ritkító rúgásnak az a kétszáz szurkoló lehetett szemtanúja, akik január 29-én az Eötvös-csarnok lelátóján ültek.

Többen voltak kíváncsiak arra is, milyen szakokat választottak a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói a felsőoktatásba való jelentkezésnél. A megkérdezett diákok közül legtöbben a Szegedi Tudományegyetemet részesítik előnyben, csupán egy tanuló volt, aki azt mondta, Gödöllőn szeretné folytatni tanulmányait. A megjelölt szakok között a kereskedelem és marketing, az orvosi, az idegenforgalom és az állattenyésztő mérnöki képzések szerepeltek.

Szintén sokakat érdekelt, hogy az ifjú orosházi labdarúgó Dénes Adrián csapatot váltott Olaszországban, így a Cesena csapatához került. A hírek szerint Dénest a Fiorentina a szezon végéig adta kölcsön a Cesenának. A 18 éves magyar szélső hazánkban az Orosháza és a Budapest Honvéd labdarúgója volt, 2021 nyarán került a firenzeiekhez.

A hét egyik legolvasottabb cikke a Csizmadia Pékség Guiness-rekordját elevenítette fel. 2011-ben Rákóczitelepen a Csizmadia Pékség Műhelyében készült 31,4 méter hosszú, 255 kilogramm súlyú kenyér elkészítésében nemcsak a pékek, hanem a Csizmadia-rokonok és a szomszédok is részt vettek. Csizmadia Lajosné életében ez egy örök emlék marad, így boldogan mutatta meg a régi képeket. Rekordjukat azóta sem sikerült megdönteni.

Sokan voltak kíváncsiak az emberek véleményére az emelt, dupla nyugdíjjal kapcsolatban is. Az utcán sétálókat arról kérdeztük, számít-e a három nap, illetve hogy van-e már konkrét tervük arra vonatkozóan, mire költik a plusz járandóságot.

Az influenzával kapcsolatos cikket is többen olvasták. Dr. Alzubi Ali elmondta, az ő rendelőjében is nagy a forgalom, az elmúlt hetekben egyre többen keresték őt fel légúti panaszokkal. Hozzátette, jelenleg Békés vármegyében terjed legjobban az influenza. A tünetek között minden esetben előfordul a torokfájás, orrfolyás, orrdugulás, köhögés, izomfájdalom és az általános gyengeség.

Valamint sokan olvastak az orosházi közlekedéssel kapcsolatos változásokról, tervekről is. Az Észak, Táncsics és Lehel utca találkozásánál tapasztalt problémák megoldására jelzőlámpákat szeretnének telepíteni az említett szakaszhoz. Emellett új körforgalmat alakítanak ki a Rákóczi út, a Deák Ferenc utca, valamint az Előd utca találkozásánál. A 455 millió forint értékű TOP-Plusz beruházás során 691 méter hosszan megújul az útburkolat a Táncsics utca és Tass utca között. Ezen túl felújítanak egy buszmegállót, hetven darab parkolót, továbbá 69 méter hosszú szakaszon kerékpárutat.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.