- hirdetés -

Saját kapujából rúgott gólt az ellenfél hálójába a Barátság kapusa.

Január 29-én, az öregfiúk Téli Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornáján történt az eset, hogy a Barátság-Orosfarm kapusa, Szabó Zoltán a saját hatosvonaláról kézből rúgta ki a labdát a mezőnybe, a labda meg csak szállt, szállt és meg sem állt csak az ellenfél kapujában. Párját ritkító rúgásnak lehetett szemtanúja az a kétszáz szurkoló, aki helyet foglalt az Eötvös-csarnok nézőterén. A csodagól egyben a mérkőzés egyetlen találata volt, így a Barátság számára három pontot ért az AM TRANS bánatára.

Villáminterjúra kértük a kapust, aki készségesen nyilatkozott.

– Szabó Zoltán vagyok, Pápán születtem. Gyermekkoromban választottam ezt a sportot. A pápai labdarúgó klubban végig jártam a serdülő B, serdülő A és az ifjúsági csapatokat. Legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy az akkori NB2-es csapatban 17 évesen leülhettem a kispadra. 15 éve költöztem Orosházára és itt ismerkedtem meg Cseh Krisztiánnal, aki által megismertem a Barátság csapatát. Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a nagy hagyományokkal rendelkező városi kispályás csapatnak a kapuját védhetem. Hogyan emlékszem vissza a gólomra? A meccs szituációja hozta a döntésemet, végig a játékkal éltem és láttam, hogy az ellenfél kapusa kijjebb áll és van lehetőségem gólt rúgni. Ez a lövés elég jól sikerült, a kapus még 50 évesen is kapus – vallja a csapat hálóőre, Szabó Zoltán.

Az említett találat az Orosházi Városi Televízió 2023. január 31-i adásában nézhető vissza. A teremtornáról készült riport 13:41 perctől kezdődik, a gól 15:23-tól látható.

kiemelt fotó: Cseh Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.