- hirdetés -

Igazi kuriózumnak számít már Orosháza életében a Mikulásfutás programja, az elmúlt két évben azonban különböző okok miatt meghiúsult a közös esemény. Idén, már csak a jubileumi 20. évforduló alkalmából is szeretnének egy felejthetetlen estet varázsolni a futás résztvevőinek.

Már csak pár hét van hátra az idei Mikulásfutásig, a program idén különleges jubileumot ünnepel. A 2022-es futás ugyanis már a 20. lesz a rendezvény történetében. 2020-ban és 2021-ben azonban adódtak váratlan nehézségek.

Két évvel ezelőtt a koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérő módon tartották meg a rendezvényt. Nem volt csoportos futás, de egyénileg bárki lefuthatta a szokásos 4,3 kilométert, melyhez nem kellett mást tenniük az érdeklődőknek, mint hogy telefonjukon rögzítsék a folyamatot és elküldjék a Mikulásfutás eseményének Facebook-oldalára.

Tavaly már teljesen megtelt a főtér a kezdésre várva, a Huba utcában történt baleset miatt azonban le kellett fújniuk a program futó részét. A jótékonysági kezdeményezés azonban így is elérte a célját, hiszen már korábban összegyűlt a szükséges mennyiségű ajándékcsomag.

Idén az előzetes gyűjtés a Petőfi Művelődési Központ információs pultjánál történik, a céljuk 500 csomag (a nevezési díj egy mikuláscsomag a résztvevőknek). Az útvonal annyiban változik, hogy a Mikulásfutás mezőnye ezúttal nem megy el a Hajnal utcára, az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata a művelődési központban veszi át a csomagokat.

Idén jubileumot ünnepel a program, 20. alkalommal startolnak (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kerek évforduló alkalmából a szervező Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat több felhívást is közzétett. Bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, neki van a legtöbb mikulásfutásos pólója a gyiokoh@gmail.com címen a darabszám megjelölésével és ugyanúgy erre az email címre várják azoknak is a jelentkezését, akik futottak 20 évvel ezelőtt az első eseményen és ezt bizonyítani is tudják.

– Tedd emlékezetessé, ahogy te szeretnéd. A kerek évforduló alkalmából érkezz úgy a futásra, ahogy senki más! A legegyedibb futó meglepetésben részesül – tették hozzá a felhívások között.

És ahogy már mindenki megszokhatta: ezúttal is várják a jelentkezők között az iskolák, osztályok, munkahelyek vagy sportegyesületek csapatainak a regisztrációját, minimum 3 fővel. Az idei Mikulásfutást december 2-án, pénteken 17 órától tartják meg, a gyülekező a Rendezvénytéren (belvárosi) lesz 16:45-től. Az első 100 nevező futó a helyszínen ajándékban részesül.

A csomagokat a Kórház Gyermekosztályán, a Családok Átmeneti Otthonában, a Nagycsaládosok Egyesületénél, a Kistérségi Gyermekjóléti Központban, az SOS Gyermekfalunál és a Csemeteneveldében osztják ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.