- hirdetés -

Az Orosházi Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat decemberben 20. alkalommal rendezi meg a Mikulásfutást Orosházán. Ezt az alkalmat szeretnék különlegessé tenni azzal, hogy meghallgatják az orosháziak ötleteit, így egy közös projektté alakítva az évfordulós eseményt.

A Mikulásfutás már hagyománynak számít Orosháza életében. Habár tavaly és azelőtt sem tudták személyesen megtartani, idén mindenképp szeretnék, hogy mikulás sapkás emberek lepjék el Orosházát. A programhoz általában mindig futók százai csatlakoznak, valamint a város sportegyesületeiből is érkeznek emberek.

– Kíváncsiak vagyunk a lakosság ötleteire, valamint várjuk a magánszemélyek, a cégek támogatását is. Minden kreatív gondolatot szívesen fogadunk, hogy emlékezetessé tegyük ezt az eseményt – mondta Magonyné Urbán Zsuzsanna, a Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat ifjúsági referense – Idén újdonság lesz, hogy keressük azt az embert, akinek a legtöbb mikulásfutásos pólója van, ő is kap majd egy kis meglepetést – emelte ki.

A Mikulásfutást Takácsné Manczúr Gabriella vezette be a város hagyományai közé. Mindig bemelegítéssel kezdenek, majd miután lefutották a távot meleg teát és szaloncukrot is kapnak a résztvevők. Idén is várják továbbá csapatok jelentkezését is – munkahelyeket, osztályokat – akik között egy tortát sorsolnak ki.

Az eseménynek köszönhetően, a 20 év alatt már több ezer mikuláscsomagot gyűjtöttek össze a rászoruló gyermekek számára, így szebbé tegyék az ünnepi időszakot.

Aki úgy gondolja, hogy ötleteivel segítené a GYIÖK munkáját az írjon egy levelet a gyiokoh@gmail.com email címre, vagy hívja a +36/70-337-5034-es telefonszámot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.