- hirdetés -

Ismét fúvószene csendül majd fel az evangélikus templomban. A településalapítási ünnepségsorozat egyik legnagyobb kaliberű eseménye, a Templomi hangverseny nagy múltra tekint vissza, a fúvósok ismét sok újdonsággal készülnek közönségüknek. A részletekről a zenekar karnagyát, Debreczeni Márkot kérdeztük meg.

A Templomi hangverseny a második legnagyobb kaliberű eseménynek számít az Orosházi Fúvószenekar életében szilveszteri koncertjük után, ennek megfelelően már januártól erre a programra készülnek a zenészek. A december végi koncertről egyébként nagyon jó visszajelzéseket kaptak, régi és új ismerőseik egyaránt gratuláltak neki, ezt a lendületet pedig szeretnék továbbvinni április 23-ra is, az evangélikus templomba.

– Nyilván voltak apróbb hibák, de ezek olyanok, amiket csak én tudok észrevenni, vagy a zenészek és ez a saját körünkön belül marad, összességében pedig természetesen úgy gondolom, hogy a közönség elégedett volt a szilveszteri játékunkkal és én is nagyon pozitívan tudom értékelni. Most pedig mondhatni a szokásos mintára készülünk, a már megszokott, nagy sikert aratott darabok mellett igyekszünk újdonságokat is eljátszani – sorolta a karnagy.

Debreczeni Márk árult el érdekességeket a közelgő koncertről (Archív fotó: Horváth Bence)

Debreczeni Márk hozzátette, hogy mint mindig, most is nagy hangsúlyt fektetnek a filmzenékre, ezúttal többek között a Tom Hanks főszereplésével készült Terminál, vagy Kevin Costner klasszikusa, a Farkasokkal táncoló hangzik majd el a Templomi hangversenyen. A régi megszokott és most újra érkező nótákból is lesznek válogatások, például a Kis magyar rapszódia, amit még 2019-ben játszottak utoljára vagy a Carmina Burana Ó Fortuna első tétele, ami szintén a közönség egyik régi nagy kedvence volt.

Debreczeni Márk emellett szót ejtett a közeljövőt érintő terveikről is.
– Szeretnénk egy másik hagyományunkat is folytatni a következő hónapban, tavaly május 1-én például jó fogadtatásban részesült a zenés ébresztőnk, ezt pedig most is szeretnénk majd megismételni. Emellett idén is az a célunk, hogy ismét elmenjünk a Balatonra és az elmúlt években már szintén hagyománnyá vált vízi zenével is emlékezetessé tegyük a nyarat – sorolta.

Január óta készülnek a nagy napra (Archív fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, bíznak benne, hogy április 23-án minél többen elmennek majd a templomba és egy jó kis koncert, valamint egy kellemes délután elé nézhetnek közösen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.