- hirdetés -

Orosházán születtem, fontos számomra az itt élők jövője. A kormányzati forrásból kívül-belül megújult és kibővített tűzoltólaktanya, valamint a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet nővérszállójának felújítása és kapacitásbővítése egyaránt szolgálják az Orosházán és környékén élők biztonságos ellátását, életminőségének javítását. A választókerület polgármestereivel az elmúlt másfél évben hatékonyan működő kapcsolatot tudtam kialakítani. Ez három cikluson át tartó országgyűlési képviselőségemnek és annak az időszaknak is köszönhető, amikor a Békés Megyei Kormányhivatalt vezettem kormánymegbízottként. Jól ismerem a 27 település polgármestereit, politikai vezetőit, gazdasági, közéleti szereplőit, intézményvezetőit, ahogyan az itt élők megoldásra váró problémáit, fejlesztési igényeit is.

Az egyik legfontosabb teendő Orosháza-Gyopárosfürdő gyógy- és élményfürdőjének teljes tetőszerkezeti cseréje, ehhez mintegy 400 millió forintos kormányzati gyorssegélyre lenne szükség. A zárvatartás miatt a turisztikából élők komoly bevételkiesést szenvednek el, munkahelyek, egzisztenciák kerülnek veszélybe. Mihamarabb orvosolni kell a problémát, mint ahogy Orosháza hosszú idő óta húzódó belvárosi tanuszodájának létrehozása sem várathat tovább magára. Csak 2022. január 26-a óta vagyok a térség országgyűlésiképviselő-jelöltje. Az azóta eltelt rövid időszak eredménye, hogy a tanuszoda immár végleges, jogerős építési engedéllyel rendelkezik, és a Gyopárosfürdő tetőszerkezetének ügyében is megkerestem már dr. Gulyás Gergely miniszter urat.

Az M44-ről nem biztosított a közvetlen lehajtás Nagyszénásra. Meg kell oldani, hogy Orosháza irányába Nagyszénáson keresztül is le lehessen hajtani, valamint hogy Orosházát Nagyszénáson át Szarvassal jó minőségű út kösse össze. Ezen az útvonalon zajlik az orosházi kórház Szarvasi járásból érkező betegeinek szállítása, de Orosházán és térségében működő cégek versenyképességének javítása céljából is elengedhetetlen.

Újra kell indítani Orosházán a nagy történelmi múlttal és hagyományokkal rendelkező mezőgazdasági szakképzést. Dél-Békés hagyományos agrártérség. Orosháza a megye legiparosodottabb városa, de az ott élők közül is sokan érintettek a mezőgazdaságban. A magyar agrárium az előttünk álló uniós ciklus során összesen 4265 Mrd forint támogatáshoz jut hozzá, rengeteg pályázati lehetőség adódik a dél-békési gazdálkodóknak is. 2014–2019 között európai parlamenti képviselő voltam, tagja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési, majd a Halászati Bizottságnak. Rálátásom volt az agrárügyekre, az uniós és hazai mezőgazdasági folyamatokra, azóta is kitüntetett figyelemmel követem az agráriumot.

Azon dolgozunk, hogy a kínálkozó lehetőségekkel a térség vállalkozásai is élhessenek, a lehető legtöbb forráshoz juthassanak, hogy értéket és munkahelyeket teremtsenek a helyiek számára.

Az ukrajnai háború mindenkit ráébreszthetett arra, hogy életünk, családunk, gyermekeink jövőjének legfontosabb alapja a béke és a biztonság. Létkérdés, hogy veszélyek közepette tapasztalt, előrelátó, megfontoltan dönteni képes kormányereje legyen az országnak. Elég egyetlen rossz döntés ahhoz, hogy mindent elveszítsünk.

Meg kell óvnunk Magyarországot és a magyar embereket!

Kérem, április 3-án szavazzanak Erdős Norbertre és a Fidesz-KDNP listájára!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.