- hirdetés -

Sorozatunkban orosházi illetőségű sportolókat faggatunk ki pályafutásuk legboldogabb vagy legmeghatározóbb pillanatairól. Ezúttal a Contact K.T.H.E. egyesület ifjú kick-boxolója, Brebovszky Zoltán emlékezett vissza kedvenceire, melyek közt volt Európa-bajnoki szereplés, világkupa-győzelem, de TV-műsor forgatása is.

Kiváló eredményekkel zárta a hétvégi, éppen Orosházán rendezett formagyakorlati országos bajnokságot a Contact K.T.H.E. egyesülete. Brebovszky Zoltán ezúttal két arany- és három ezüstéremmel, Zahorecz Noel két arany- és két ezüstéremmel, Halustyik Cintia négy aranyéremmel, Esztergomi Antónia pedig öt ezüstéremmel zárt. Közülük ezúttal Brebovszky Zoltánt kértük meg, idézze fel eddigi kedvenc pillanatait, sorozatunk 19. részében.

– Nem tudom, hogy a választott momentumok közül az egyik mennyire mondható sportpillanatnak, inkább egy érzés, vagyis inkább többszörös érzés, ami elő szokott jönni. Nagyon szívesen tekintek vissza azokra a pillanatokra, hogy amikor már teszem azt Budapesten voltunk és vége lett a versenynek. Amikor megyünk haza, mindenki fáradt, fekszik a kocsiban, bámul ki az ablakon. Egyáltalán nem vagyunk olyan felszabadultak, mint még az odaúton, mégis különleges érzés. Sokszor gondolkodom el olyankor, elemzem magamban a versenyt, jól érzem magam olyankor.

A versenyek közül a személyes kedvencemre se lehet azt mondani, hogy ez sikerült a legjobban, mégis arra vagyok a legbüszkébb. Ez pedig az Európa-bajnokság volt. Óriási élmény volt számomra egy ilyen nagyszabású megmérettetésen részt venni és Magyarországot képviselni, nem gondoltam volna régebben, hogy idáig eljuthatok majd – mesélte.

Végül egy negyedik és egy ötödik hellyel zárta a kontinenstornát, de mint mondta, nem feltétlenül kell mindig érmesnek lennie valakinek ahhoz, hogy meghatározó legyen az életében egy-egy adott pillanat. A nemrég rendezett világkupa-küzdelmek során viszont a győzelem, sőt győzelmek is összejöttek neki. Mint mondta, minél több ideje versenyzik, minél több rutinnal rendelkezik, annál könnyebben tudja venni a felkészülést is egy ilyen formagyakorlati versenyre.
– A mostani világkupán nagyon felkészültnek éreztem magam, ott voltam fejben is és sikerült mindent úgy előadni, ahogy szerettem volna, ezért nagyon boldogan tekintek vissza rá, jól éreztem ott magam – tette hozzá.

Felkészültségét nemrég az M4 Sport csatorna egyik évzáró műsorában is megmutathatta, melynek forgatásán edzőjével, Puravecz Péterrel közösen vettek részt.
– Petit kérték fel, ő pedig elvitt engem is. Ott átélni az egészet, hogy egy ilyen nagyobb szervezésű műsorban részt veszel, látod, hogyan működnek a dolgok egy ilyen forgatáson, szintén nagyon kedves emlék.

Örül neki, hogy egy fantasztikus csapat tagja lehet az egyesületen belül

Ráadásul a próbák szünetében találkoztam az ismert magyar együttes, az Animal Cannibals tagjaival, őszintén szólva álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha ilyen helyzetbe kerülök a sportágamnak köszönhetően – árulta el.

Mint mondta, nagyon sok mindenről tudna még mesélni, de inkább annyit tenne hozzá, hogy a Contact K.T.H.E.-ben egy fantasztikus csapat tagja lehet, ahol mind az edzések, mind a versenyek nagyon jó hangulatban telnek, bízik benne, hogy ez a közeljövőben is így marad majd, illetve még jobb és jobb lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.