- hirdetés -

Impozáns esemény helyszíne volt a kick-box sport berkein belül a budapesti BOK Csarnok, ahova Ukrajnából, Hollandiából és Angliából is érkeztek versenyzők a múlt hétvégén a népes magyar mezőny mellett. Az A-kategóriás Világkupa versenyen részt vettek az orosházi Contact K.T.H.E. sportolói is, akik ahol csak elindultak, érmet nyertek.

Az egyesület vezetőedzője, Puravecz Péter elégedetten számolt be tanítványai sikereiről, akiknek többségében a mostani volt az első komolyabb, nemzetközi megmérettetése.
Rengeteg ország rengeteg versenyzője állt rajthoz a hétvégén, jöttek többek közt Ukrajnából, Hollandiából vagy Angliából, de a magyar sportolók is egyre többen voltak a formagyakorlati kategóriában is.

– A régi nagy motorosok is előkerültek a felnőtt korcsoportban, a mi sportolóinknak ezért is volt különösen kemény dió ez a megmérettetés, hiszen ők mind a junior, mind a felnőtt kategóriában elindultak. 3-4-szer is kellett egymás után gyakorlatot bemutatniuk, ami persze mindig más és más. Viszont nagyon szép eredményekkel zártunk, nagy boldogság, hogy minden versenyzőnk érmekkel térhetett haza – ismertette a részleteket.

A négy versenyző és edzőjük (Fotó: egyesület)

Maga a Világkupa egyébként rendkívül hosszú esemény volt, a csütörtöki nyitást követően pénteken, szombaton és vasárnap is a versengésé volt a főszerep. A Contact sportolói közül Brebovszky Zoltán a junior és felnőtt kategóriában is megnyert minden kategóriát, ahol csak elindult. Csapattársa, Esztergomi Antónia is megnyert két kategóriát, egy másikban pedig bronzéremmel zárt.

Halustyik Cintia az aranyéremről ugyan lecsúszott, de két ezüst- és egy bronzérmével három ízben is felállhatott a dobogóra. Zahorecz Noel is kiválóan teljesített, ő három ezüst- és egy bronzéremmel zárta a rangos megmérettetést. Pihenésre nem lesz sok idejük, a versenyek sora a héten a formagyakorlat szakág országos bajnokságával folytatódik, melyet szombaton, éppen Orosházán rendeznek majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.