- hirdetés -

Izgalmas és egyben mozgalmas napokon vannak túl a Contact K.T.H.E. egyesület sportolói.

Március 16-án rendezték a Magyar Kick-box Szövetség központi danvizsgáját Budapesten. Az orosházi Contact K.T.H.E. egyesület két fővel volt jelen az eseményen, közülük Deli Roland, az orosházi klub mindszenti szakosztályának vezetője 14 év hosszú alázatos munkája alapján kapott meghívást. Halustyik Cintia, a nemzetközi formagyakorlat üstököse évek óta a világ élvonalában elért eredményei, többek között a sportágtörténeti jelentőségű egyéni világbajnoki ezüstérem alapján lehetett jelen. Mindketten sikeres vizsgát tettek I. dan fokozatra.

Kiválóan sikerült a danvizsga (Fotó: egyesület)

A következő hétvége sem telt eseménytelenül az egyesület sportolói számára. Március 20-24. között rendezték meg a minden szabályrendszer számára kiemelt jelentőségű pontszerző versenyt, azaz az Olasz Világkupát Jesolóban. Az orosházi formagyakorlatosok összesen 5 versenyzővel léptek tatamira.

Az utánpótlás korú Szemenyei Máté életében először 4 kategóriában próbált szerencsét, tehetséget pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ezek közül mindegyikben megszerezte a bajnoki címet. Mindössze 7 éves kora ellenére igazi profiként állta a mentális és fizikai megpróbáltatásokat. Testvére, Szemenyei Balázs a younger cadet korosztályban a kreatív pusztakezes kategóriában állhatott fel a dobogó második fokára. Ezután nem szokványos módon szerencsét próbált az eggyel idősebbek között is ugyanebben a kategóriában, ahol komoly meglepetést okozott a bajnoki cím bezsebelésével.

Markovics-Horváth Mírának kifejezetten nehéz feladata volt a junior korosztályban, világ- és Európa-bajnokok között kellett bizonyítania. Végül mentális jelenlétének köszönhetően mind a pusztakezes, mind a fegyveres kategóriákban dobogóra állhatott. Halustyik Cintia sem sokat pihenhetett a danvizsgát követően, hiszen 4 kategóriában mutatta meg magát, olasz, angol és holland ellenfelekkel kellett szembenéznie. Kreatív pusztakezes kategóriában bajnoki címet szerzett, valamint a zenés pusztakezes és fegyveres kategóriákban is dobogóra állhatott.

Éremeső Olaszországból (Fotó: egyesület)

A múlt heti díjátadónkon is jutalmazott Brebovszky Zoltán szintén mind a 4 kategóriában megmérettetett. Kiváló fizikai és mentális formája megmutatkozott, egyedül a pusztakezes kategóriákat uraló Eduardo Boscolo tudott vele szemben sikert aratni. A fegyveres kategóriákban azonban nem talált legyőzőre, így összességében 2 bajnoki címet és 2 ezüstérmet szerzett.

Részletes eredmények:
Szemenyei Máté

kreatív gyerek pusztakezes forma 1.
kreatív gyerek fegyveres forma 1.
zenés gyerek pusztakezes forma 1.
zenés gyerek fegyveres forma 1.

Szemenyei Balázs
kreatív younger cadet pusztakezes forma 2.
kreatív older cadet pusztakezes forma 1.

Markovics-Horváth Míra
kreatív junior pusztakezes forma 3.
kreatív junior fegyveres forma 2.

Halustyik Cintia
kreatív felnőtt pusztakezes forma 1.
kreatív felnőtt fegyveres forma 4.
zenés felnőtt pusztakezes forma 3.
zenés felnőtt fegyveres forma 2.

Brebovszky Zoltán
kreatív felnőtt pusztakezes forma 2.
kreatív felnőtt fegyveres forma 1.
zenés felnőtt pusztakezes forma 2.
zenés felnőtt fegyveres forma 1.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.