- hirdetés -

Fiatal kick-boxolók gyülekeztek szeptember 25-én a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermében, hogy a sportág formagyakorlati szakágának országos bajnokságán mérjék össze ügyességüket. Pusztakezes és fegyveres kategóriákban is bemutatkoztak a versenyzők, köztük az házigazda Contact K.T.H.E. sportolói.

A formagyakorlati szabályrendszer ugyan jelen volt az elmúlt években a hazai kick-box világában, az áttörést azonban a 2018-as év jelentette a szakág első korosztályos versenyeivel. Azóta újra nagyobb teret kapott a sportágon belül, idén szeptember 25-én a Táncsics Mihály Gimnáziumban pedig már egy olyan csapat jelent meg, akik nemzetközi szinten, világkupa versenyeken is szép sikereket értek el. Az orosházi Contact K.T.H.E. egyesület sportolói is magas szinten foglalkoznak a formagyakorlati elemekkel.

– Mindenképpen fontos és nagy dolog ez a mai nap, hiszen nem ez az első magyar bajnokság Orosházán, először még a koronavírusos időszak előtt, 2019-ben sikerült tető alá hoznunk. A tét nagy, hiszen a bajnoki címek mellett a mai megmérettetés egyben válogató is az Európa- és világbajnokságra. Sokat készültünk rá, egyben szeretnék köszönetet mondani Dávid Zoltán polgármesternek és a gimnázium igazgatójának, dr. Blahó Jánosnak, akik nagy segítséget nyújtottak abban, hogy most itt lehetünk – mesélte az egyesület vezetőedzője Puravecz Péter.

Az orosházi indulók jelenleg a junior és a felnőtt kategória határán vannak, ezért a szabályok szerint mindkét korcsoportban elindulhattak. A vezetőedző elmondta, négy kategória versenyeit bonyolítják le, bízik benne, hogy sikerül szerezniük 5-6 magyar bajnoki címet. Halustyik Cintia néhány éve csatlakozott az egyesülethez, de hamar megszerette a sportágat.

– Egy fantasztikus csapat, egy fantasztikus közösség tagja lehettem, így pedig hamar sikerült a beilleszkedés. Megszerettem ezt a szakágat is, erre a versenyre is nagyon sokat készültem és bízok a minél jobb eredményben, vagyis inkább eredményekben, hiszen több kategóriában indulok – mesélte.

A rendezvény a mérlegelést és a bemelegítést követően a himnusszal vette kezdetét, majd ismertették a menetrendet és bemutatták a négyfős bírói kart, akik a gyakorlatokat követően pontozták a látottakat. Színvonalas és látványos gyakorlatokban pedig nem volt hiány, sem a felnőttek, sem az utánuk következő juniorok mezőnyében.

Az orosházi versenyzők eredményeivel hamarosan frissítjük tudósításunkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.