- hirdetés -

Hétfőn már probléma nélkül elindult az előválasztás. Dr. Szabó Ervin és dr. Szelényi Zoltán is le tudta adni a szavazatát. Arra buzdítanak, hogy az emberek éljenek a lehetőséggel és fejtsék ki a véleményüket.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hétfőn a szakadó eső ellenére is nagy érdeklődéssel indult el az előválasztás Orosházán. Kilenc óra után a DK, az LMP, az MMM által támogatott jobbikos dr. Szabó Ervin már leadta a szavazatát. Saját Facebook-oldalán arra kérte a választókat éljenek ugyanezzel a lehetőséggel.

– Meggyőződésem, hogy az itt élők hisznek a demokráciában, érzik azt, hogy ez egy történelmi pillanat és élni is fognak vele – nyilatkozta a vasárnapi utcafórumon honlapunknak dr. Szabó Ervin.

Fotó: Horváth Bence

Délután 16 órakor az MSZP-P és a Momentum támogatását élvező dr. Szelényi Zoltán is voksolt. A jelölt elmondta, hogy nagy boldogsággal töltötte el, hogy leadta a szavazatát. Úgy látja a hétvégi probléma nem vetette vissza az emberek lendületét.

– Folyamatosan jönnek az emberek és úgy értesültem a többi településen is nagy a szavazókedv – fogalmazott Szelényi Zoltán.

A parlamenti képviselőjelölt véleményét is megkérdeztük a Szabó Ervin ellen indított etikai vizsgálatról. Tóth Bertalan azt kérte az Országos Előválasztási Bizottságtól, vonja meg az indulás jogát dr. Szabó Ervintől, amiért a szavazóhelyiségben és annak közvetlen környezetében tartózkodott. Arról érdeklődtünk, hogy ez a konfliktus milyen hatással lehet a választói bizalomra.

Fotó: Horváth Bence

– Azt gondolom, pont megerősíti a bizalmat az, hogy nem fordulhatnak elő szabálytalanságok az előválasztáson. Bemenni a sátorba súlyos vétség egy jelölttől, legyen az bármilyen indok. Talán életet menteni, de az meg az én feladatom – tette hozzá.

Az Országos Előválasztási Bizottság, úgy döntött, meghosszabbítja az előválasztás első fordulóját, vagyis szeptember 28. 20 óráig biztosítják a lehetőséget a választóknak. Szavazni online is lehet, további részletek erre a linkre kattintva érhetők el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.