- hirdetés -

A jobbik miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter és országgyűlési képviselőjelöltje, dr. Szabó Ervin egy utcafórumon buzdították szimpatizánsokat arra, hogy vegyenek részt az előválasztáson.

Júniusi látogatása után, ismét Orosházára érkezett a Jobbik elnöke és miniszterelnökjelöltje, Jakab Péter, aki dr. Szabó Ervinnel közösen tartott utcafórumot vasárnap délután. A miniszterelnök-jelölt megérkezésekor mindenkit külön kézfogással köszöntött a Széchenyi téren.

Fotó: Horváth Bence

Való igaz, szavazni jöttünk volna a mai napon, de tegnap nagyon nagy volt az érdeklődés az előválasztás informatikai rendszere iránt – kezdte a párt vezető politikusa, hozzátéve: a felmerült problémákat a szakemberek vasárnap helyrehozzák, így hétfőtől valóban elindulhat a voksolás.

– Reggel hét órától az előválasztási sátrakban el tudjátok mondani a véleményeteket, hogy mit gondoltok erről a rendszerről. Nektek kell kiválasztani, hogy ki legyen az az egy, aki le tudja győzni helyben a Fidesz jelöltjét. Ki az, aki miniszterelnök-jelöltként jövőre kihívhatja és le is győzheti Orbán Viktort – mondta az összegyűlt 40-50 fős tömegnek Jakab Péter.

Fotó: Horváth Bence

– Próbáltak minket ellehetetleníteni, de azonban ez nem sikerült és nem is fog. Mi hiszünk az összefogásban, az előválasztásban, a demokráciában – vette át a szót a DK, az LMP és az MMM támogatását élvező jobbikos országgyűlési képviselőjelölt.

Elhangzott, hogy már nem csak kormány, hanem rendszerváltásra van szükség, amihez a garancia Jakab Péter személye. Arra kérte a jelenlévőket, hogy menjenek el szavazni a sátrakba és adják le a voksukat.

Fotó: Horváth Bence

– Meggyőződésem, hogy az itt élők hisznek a demokráciában, érzik azt, hogy ez egy történelmi pillanat és élni is fognak vele – nyilatkozott már az OrosCafénak dr. Szabó Ervin.

Több országos internetes oldal is megírta, hogy az MSZP elnöke, Tóth Bertalan azt kérte az Országos Előválasztási Bizottságtól, vonja meg az indulás jogát dr. Szabó Ervintől, amiért a szavazóhelyiségben és annak közvetlen környezetében tartózkodott. Szabó Ervin elmondta, hogy ő maga is csak az interneten hallott erről, hivatalos formában nem értesítették.

A tényt elismerte, hogy a sátorban tartózkodott, de úgy érzi nem követett el hibát.

– Mindenki tudja, hogy tegnap igazából nem volt választás. Láttam, hogy elkészül rólam a fotó és ekkor a rendszer sem működött. Mindenki kereste a megoldást a problémára. Ellenfelem nem segített, hanem ilyen formában próbált érdemi előnyhöz jutni. Ebben én nem kívánok részt venni, számomra nem ezek a politikai csatározások helyszínei – hangsúlyozta a jelölt.

Az előválasztás szeptember 20-án, 7 órakor folytatódik, Orosházán továbbra is a Széchenyi téren várják a szavazókat. Az előválasztással kapcsolatos részletekről ebben a cikkünkben írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.