- hirdetés -

Az orosházi központú Békés megye 4-es számú választókerületében dr. Szabó Ervin nyerte az előválasztást, ugyanebben a választókerületben a miniszterelnök-jelöltek közötti versenyen a Jobbik elnöke, Jakab Péter kapta a legtöbb szavazatot. Az utcán sétálókat arról kérdeztük, meglepődtek-e az eredményen.

A megkérdezettek egy része igyekszik kívül maradni a politikán, még nagyobb részük pedig nem szívesen nyilatkozik a témával kapcsolatban. Volt, aki kérdésünkre azt felelte, ő már nem néz és nem is hallgat semmi mást a tévében meg a rádióban, csak humoros dolgokat. A véleményüket felvállalók is igen szűkszavúak voltak, volt, akit váratlanul ért az eredmény.

– Meglepődtem, nem erre számítottam. Úgy gondoltam, Dr. Szelényi Zoltán az esélyesebb. Országos szinten meg…ott megvan a véleményem – fogalmazott Kristó Isvánné.

Fotó: Horváth Bence

Mások számítottak dr. Szabó Ervin győzelmére, és az sem érte őket váratlanul, hogy Békés megye 4-es számú választókerületében a miniszterelnök-jelöltek közül Jakab Péter kapta a legtöbb szavazatot.

– Követtem végig az eseményeket, és nem lepődtem meg az eredményen – mondta Tóth Attila. – Vártam, hogy az ügyvéd úr megnyeri, és ez így is lett. Aztán várjuk, jövőre mi lesz az eredmény. Az viszont váratlanul ért, hogy összesítésben Jakab Péter a negyedik helyen végzett. Azt hittem, benne lesz az első kettőben.

Fotó: Horváth Bence

Az orosháziakat arról is kérdeztük, számítottak-e arra, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje nyeri meg az előválasztás első fordulóját.

Fotó: Horváth Bence

– Most elméletileg a nők vannak előnyben, úgyhogy hajrá csajok! – mondta vidáman Farkas Borbála. – A mi választókerületünkben számomra egyértelmű volt, hogy dr. Szabó Ervin és Jakab Péter kapja a legtöbb szavazatot. Erre számítottam.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.