- hirdetés -

Szabó Ervin és Szelényi Zoltán mellett elmondta a véleményét az előválasztásról a Momentum visszaléptetett indulója, Sebők Éva, valamint Molnár Béla alpolgármester is.

Eldőlt, hogy az előválasztást Békés Megye 4-es számú választókerületében dr. Szabó Ervin nyerte, így a jobbikos politikus lesz 2022-ben az a jelölt, aki kiáll a Fidesz indulójával szemben.

Az orosházi központú kerületben összesen 5987-en adták le a szavazatukat, ebből 700-an az interneten és csak 161 érvénytelen szavazat gyűlt össze. A szavazatok több mint 62 százalékát szerezte meg dr. Szabó Ervin, megelőzve ezzel dr. Szelényi Zoltánt. A jobbikos induló 3 696 szavazatot kapott, míg az MSZP-P jelöltje 2 213 szavazatot gyűjtött.

– Személy szerint én nagyon boldog és hálás vagyok minden egyes szavazatért. Ilyen részvétel mellett jelentős győzelmet sikerült aratnunk, ami a demokrácia sikere is. A győzelem mögött ott vannak az aktivisták, a szimpatizánsok, akik sokat segítettek az előválasztáson. A következő lépés 2022 tavaszán lesz, immár a hat ellenzéki párt jelöltjeként kivívhatom és legyőzhetem a Fidesz jelöltjét – fogalmazott Szabó Ervin, aki elismerését fejezte ki ellenfele felé.

Dr. Szabó Ervin (Fotó: Horváth Bence)

Dr. Szelényi Zoltán is gratulált a győztesnek és sok sikert kívánt a folytatáshoz. Elmondta, hogy a politikától most hátrébb lép, de a Gyógyítsuk meg Dél-Békés nevű mozgalmát mindenképpen folytatni fogja.

– Nekem ez egy nagy élmény volt, mivel sem választáson, sem előválasztáson nem vettem részt ezelőtt, hiszen a politikán kívülről jöttem. Azt láttam, hogy megmozdultak az emberek, akik fogékonyak a változásra, aktívan részt vettek az előválasztáson. Azt gondolom, hogy ez a demokrácia ünnepe volt – tette hozzá a főorvos.

dr. Szelényi Zoltán (Fotó: Horváth Bence)

Egészen szeptember 11-ig három jelölt volt versenyben, Sebők Évát pártja a Momentum léptette vissza az MSZP-P pártszövetséggel kötött megállapodás keretében.
Az önkormányzati képviselő szerint központi erőforrások nélkül, önkéntesek munkájával egy példaértékű előválasztást sikerült összehozni, ami erősítette az összefogott pártok kormányzóképességébe vetett hitet is. Úgy gondolja, Fekete-Győr András szereplése csalódás, de nagy sikerként könyveli azt el, hogy olyan egyéni körzetekben sikerült győzniük, ami hozzájárul ahhoz, hogy ne csak kormányváltás, hanem korszakváltás is legyen.

Sebők Éva

– Számomra ideje korán véget ért az előválasztás, amit rendkívül sajnálok. Úgy gondolom, ha tovább versenyben tudtam volna maradni, akkor sok mindent meg tudtam volna mutatni, amivel emeltem volna az előválasztás színvonalát Békésben is. A dolgok másként alakultak, de ez rendben van, hiszen a taktika a politika része. Gratulálok a győztesnek – értékelte az előválasztást Sebők Éva, aki elismerően szólt Szelényi Zoltánról is. Úgy véli a főorvos jó kampányt folytatott, és értékteremtő munkát tett le az asztalra.

A kevésbé ismert jelölt maradt alul

Molnár Béla alpolgármester szerint az egyesült baloldal előre eldöntötte, ki legyen a jelöltje.

– Igazán komoly véleményem nincs az egyesült baloldal választásáról. Úgy gondolom, hogy a kevésbé ismert jelölt maradt alul, bejött a papírforma mindez Gyurcsány Ferenc ernyője alatt – tette hozzá a Fidesz helyi szervezetének vezetője.

Molnár Béla (Archív fotó)

Az előválasztás második fordulójában már csak a miniszterelnök-jelöltek versengenek egymással, az első kört megnyerő Dobrev Klára, a második Karácsony Gergely, illetve a harmadiknak befutó Márki-Zay-Péter mérkőzik meg a közös jelöltségért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.