- hirdetés -

Szakadó esőben indult el az előválasztás hétfőn reggel Orosházán. Délelőtt körülbelül 15-20 ember állt sorban, hogy leadja szavazatát.

A szombati technikai problémák után, szeptember 20-án reggel hét órától már gond nélkül elstartolt az ellenzéki előválasztás. Orosházán most is a Spar előtti Széchenyi téren állították fel a sátrat, ami előtt kilenc óra körül körülbelül 15-20 ember állt sorba. A szakadó eső elöl a kerékpárút felé lógó fák alá húzódtak a választók.

Zömében türelmesen várakoztak az emberek arra, hogy sorra következzenek és leadják szavazatukat. Egy idősebb hölgy megjegyezte a választást lebonyolító bizottsági tagoknak, hogy lassan halad a sor, majd távozott.

Az Országos Előválasztási Bizottság úgy döntött, meghosszabbítja az előválasztás első fordulóját, vagyis szeptember 28. 20 óráig biztosítják a lehetőséget a választóknak.

Orosházán az MSZP-P szövetség, valamint a Momentum támogatását élvező dr. Szelényi Zoltánra, valamint a Jobbik, a DK, az LMP és az MMM által támogatott dr. Szabó Ervinre szavazhatnak.

Az előválasztás tudnivalóiról, menetéről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.