- hirdetés -

Ezen a hétvégén véget ér a nyári szezon Gyopárosfürdőn, szeptember 12-ig marad nyitva a parkfürdő. Valamivel több vendég választotta idén az orosházi strandot az előző évhez képest, míg a kemping kihasználtsága hasonlóan alakult a múlt nyárhoz viszonyítva.

Részben a járvány, részben pedig a tetőszerkezet javítási munkálatai miatt nem a megszokottak szerint zajlott az idei strandszezon Gyopárosfürdőn – mondta Benkő Ferenc, a fürdő üzemeltetéséért felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

– A fürdőt a pandémia miatt csak a megszokottnál később, szakaszosan tudtunk kinyitni, amíg a beoltottak száma nem érte el az 5,5 millió főt. Ezen kívül idén került sor a közel két évtized alatt elhasználódott tetőszerkezet javítására. A gerendák cseréje időben meg is történt, de később kiderült, újabb munkálatokra lesz szükség – sorolta a vezérigazgató.

Benkő Ferenc vezérigazgató (Fotó: Horváth Bence)

Ez azt jelentette, hogy az élményfürdőben található négy medencéből hármat le kellett zárniuk, a beltéri gyermekmedencét gipszkartonnal leválasztották, amit azóta is használhatnak a családok.

A nehézségek ellenére valamivel több vendég látogatott el ebben a szezonban Gyopárosfürdőre. Egy évvel ezelőtt a nyári időszakban összesen 82 350 vendég érkezett, míg a 2021-es idényben 82 613 fürdőző vette igénybe a szolgáltatásokat a strandon. A kempingben 2432 vendégéjszakát regisztráltak.

– A nyitáshoz hasonlóan a zárás is szakaszosan zajlik. A parkfürdő medencéi szeptember 12-ig, tehát ezen a hétvégén lesznek nyitva utoljára. Az uszodában szeptember 18-án tartják a Nagy Sándor Emlékversenyt, majd szeptember 20-án egy diákolimpiai fordulót. Ez azt jelenti, hogy a kétméteres medencét szeptember 21-én zárjuk be – tájékoztatta honlapunkat Benkő Ferenc.

A kacsást is használhatják majd a fürdőzők (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, hogy a téli időszakban a szauna továbbra is működik, hiszen nagy érdeklődés mellett zajlanak a szeánszok. A fedett gyógyvizes, illetve a kacsás medencéket is használhatják majd a vendégek, ahogy az élményfürdő egyik kültéri medencéjét is gyógyvízzel töltik fel a fürdőzőknek.

Korábban számoltunk be arról, hogy további munkálatokra van szükség Gyopárosfürdőn az élményfürdő tetőszerkezetén. Ezzel kapcsolatban Benkő Ferenc elmondta, hogy a megrendelt szakvélemények elkészültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.