- hirdetés -

A népi hagyományok éltetését tűzte ki célul az Így tedd rá! Pedagógiai program, amely csütörtökönként Gyopárosfürdő Gyógyászati Központjában, a Gyopárka Kuckóban várja a legkisebbeket és szüleiket.

Bellák Anikó az Ifjúság utcai óvoda óvodapedagógusa a magyar népi játékok, néptánc, dalok és mondókák segítségével szólítja meg a gyermekeket. A Gyopárosfürdőn megrendezett baba-mama, illetve ovis foglalkozásokra is szeretettel vár minden olyan érdeklődőt, akik szeretnének játszva tanulni.

– A Gyopárka Fejlesztő Kuckó baba-mama csoportjában csütörtökönként 15 órától a mondókázás, az ölbéli játékok, énekek kapnak nagy szerepet. Színes eszközök segítségével a nagy- és finommozgásokat együtt gyakoroljuk a 0-3 éves babákkal és játékosan ismerkedünk a néptánc alapjaival. Az édesanyák és az édesapák is tevékeny résztvevői a foglalkozásoknak, így egy kúszó, mászó, vagy totyogó baba is be tud kapcsolódni a játékba – ismertette a részleteket Bellák Anikó.

A szakember hozzátette, a foglalkozások a szülőknek is élményt nyújtanak, az ott tanultakhoz pedig bátran nyúlhatnak otthon is. A baba-mama csoport után, csütörtökönként 16 órától az óvodások szintén énekelnek, mondókáznak, táncolnak, jókedvvel sajátítva el a néptánc alapjait.

– Ez az a tevékenység, ahol lehet futkározni, fogócskázni, sikítani, nagyokat dobbantani, ugrani, kúszni-mászni. A foglalkozás komplex módon fejleszti a gyermekek készségeit és képességeit, támogatja az idegrendszer érését, a feladattudatot és a figyelmet – összegezte az óvodapedagógus.

Bellák Anikó neve egyébként sokak számára ismerős lehet Orosházán. Harminckét éves óvodapedagógusi múltja, az Így tedd rá! alapképzés, majd három mesterképzés, továbbá az Így tedd rá! Mintapedagógus cím garancia arra, hogy a gyerekek élvezetes és hasznos foglalkozásokon vehetnek részt a Gyopárka Kuckóban.

A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges a +36 30/327-0285-ös telefonszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.