- hirdetés -

Gőzerővel készülnek a nyitásra Gyopárosfürdőn, jövő héttől fokozatosan újraindul az élet a strandon. Néhány medencét már jövő hétvégén is használhatunk.

A múlt hétvégén elérte a beoltottak száma a négy milló főt, így életbe léphettek az új szabályok. A vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak mellett megnyitottak a szabadtéri strandok is.

– Gyopárosfürdőn úgy készültünk, hogy május 21-én nyitjuk ki a kapukat, de a környező szállodák jelezték felénk, hogy már több szobafoglalásuk is van. Ezt figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy hamarabb, már a jövő hétvégén szakaszosan elindítjuk a szolgáltatásainkat – nyilatkozta Benkő Ferenc, a fürdő üzemeltetéséért felelős, Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Benkő Ferenc (Fotó: Horváth Bence)

Május 15-én, szombaton üzembe helyezik a fedett gyógymedencét, illetve a kültéri gyógymedencét (kacsás), de nyit a szaunapark és a wellness masszázs részleg is.

Május 18-án megnyílik a gyógyászati részleg, majd május 21-től elérhetőek lesznek az élményfürdő teraszán található medencék és a zöld csúszda.

– Június elsején nyitjuk ki az Orosházi Úszó Egyesület kérésére az uszoda, illetve a mögötte található tanmedencét. Ezután, ahogy a korábbi években kialakult a nyári szünet indulásával, tehát június 11-től az összes szolgáltatásunk elérhető lesz – tette hozzá.

Június közepétől már teljesen üzemel a fürdő (Archív fotó)

A kormány döntése alapján a fürdőbe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejutni, – kivétel a 18 év aluliak – amit a pénztárnál szigorúan ellenőrizni fognak. Gyopárosfürdő kedvelt célpontja a román állampolgároknak, de egyelőre ők még nem látogathatnak el Orosházára.

– A Magyar Fürdőszövetségtől kapott állásfoglalás szerint azoknak a külföldi állampolgároknak a védettségi igazolványát fogadhatjuk el, amelyet Magyarország kormánya is jóváhagyott. A lista folyamatosan bővül, sajnos Románia még nincs rajta, de napi szinten figyeljük a változásokat – mondta a vezérigazgató.

Benkő Ferenc kiemelte, hogy továbbra is fokozottan ügyelnek a higiéniára, folyamatosan fertőtlenítenek majd a medencék környékén. A vezérigazgató arra kérte a vendégeket, hogy továbbra is tartsák be a járvány miatt hozott biztonsági óvintézkedéseket, tartsák be a szükséges védőtávolságokat és használják a kihelyezett fertőtlenítőket.

Gyopárosfürdőn már régóta alaposan készülnek a szezonra, legutóbb a a versenymedence, a tanmedence csempézésének javításáról írtunk itt, korábban pedig arról is beszámoltunk, hogy Dávid Zoltán polgármester személyesen is ellenőrizte a karbantartási munkálatokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.