- hirdetés -

Az élményfürdő tetőszerkezetének gerendáit cserélik a szakemberek. Az alpinisták várhatóan a beltéri rész nyitására elkészülnek a munkálatokkal.

Néhány héttel ezelőtt a rossz idő ellenére is sokan látogattak ki Gyopárosfürdőre, a strand fokozatosan teszi elérhetővé szolgáltatásait. Június elsejétől kinyitott az uszoda, jövő hétvégén pedig az élményfürdő beltéri medencéi is elérhetők lesznek, de addig még bőven akad feladat.

A tetőszerkezet a közel két évtized alatt elhasználódott, emiatt már javításra szorul. A statikai felülvizsgálatot már korábban elvégezték a szakemberek.

– Kiderült, hogy a tetőablakoknál, a polikarbonát borítású részeknél a támaszgerendák elhasználódtak, már korhadni kezdtek. Szerződést kötöttünk egy ilyen munkára specializálódott alpinista céggel, amely elvégzi a gerendák cseréjét – vázolta a részleteket Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Horváth Bence

Bonyolította a helyzetet, hogy a járvány miatt nem volt egyszerű a szükséges faanyagok beszerzése. Megtudtuk, a régi gerendák még egész fákból készültek, az ezeket helyettesítő új tartóelemek már ragasztott technikával készültek, amelyek sokkal stabilabbak és tartósabbak.

– A munkálatokat május 31-én kezdték a szakemberek. Várhatóan az élményfürdő beltéri részének nyitására, azaz június 11-ig a tervek szerint végeznek. Minden adott lesz ahhoz, hogy a fürdőzők használják a beltéri medencéinket is – tette hozzá Benkő Ferenc.

Benkő Ferenc szerint a nyitásra elkészülnek a munkálatokkal (Fotó: Horváth Bence)

A mostani beruházás hét és fél millió forintba kerül, de később a teljes tetőszerkezet szigetelése is cserére szorul, ami közel száz millió forintba kerül. A vezérigazgató elmondta, hogy a további felújítási feladatok beütemezése folyamatban van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.