- hirdetés -

Rendkívüli évet tudhatnak az önkormányzati képviselők is a hátuk mögött. Nem volt egyszerű a feladatuk, hiszen a járvány miatt az év nagy részében a klasszikusan vett testületi munka nem tudott megvalósulni. Sebők Éva önkormányzati képviselő értékelte az esztendőt.

Az önkormányzati képviselő szerint a rendszerváltás óta nem fordult elő hasonló, mint ami idén. A járvány miatt a testületi ülések elmaradtak, ami megnehezítette a munkát.

– Körülbelül 50-60 település képviselőivel tartom a kapcsolatot, náluk ebben az időszakban is egyfajta informális munka zajlott. Függetlenül attól, hogy fideszes, ellenzéki vagy független vezetésről van szó ötleteket, elképzeléseket is elő tudtak terjeszteni, de Orosházán erre nem volt lehetőség. Megszakadt a kommunikáció a képviselők és a városvezetés között, így el vagyunk zárva a legfontosabb eszközünktől: az információtól – tette hozzá.

Mint mondta, a legtöbb előterjesztés benyújtó önkormányzati képviselő volt a testületben. Ezek között ott volt például az átláthatóságot elősegítő javaslata, a nővédelmi akciócsomag, illetve a légszennyezettség megszüntetésére irányuló előterjesztése. Tapasztalata szerint a hivatali dolgozók segítőkészek, jó velük együtt dolgozni.

Úgy gondolja sikerült kialakítani a csatornát a választókerületében élőkkel. Több fogadóórát tartott, de jellemzően emailben és telefonon keresték. Facebook-oldala mellett már weboldalán keresztül is folyamatosan beszámol munkásságáról.

– A választókerületi ügyekben is zajlanak az intézkedések, de sokszor itt is akadályoztatva érzem magam. Többször kell jelezni például a zöldhulladék elszállítását. Egyeztetést kezdeményeztem, hogy megtaláljuk a megoldást, mert kérésre ugyan elviszik, de indokolt lenne a rendszert átnézni, átdolgozni, hogy ne kelljen állandóan jelezni a problémát – fogalmazott.

Ami a jövőt illeti, 2021-ben igyekszik még több, a gyakorlatban azonnal érzékelhető előterjesztést beterjeszteni. A választási ígéreteihez kapcsolódóan nyújtott be javaslatokat, választ még nem kapott. Azt ígérte amint pontos információkhoz jut tudatja az orosháziakkal is. Zárásként boldog új évet kívánt mindenkinek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.