- hirdetés -

Miután parlamenti mandátumot szerzett, lemondott az önkormányzati képviselői helyéről a momentumos Sebők Éva. Már az is eldőlt, hogy az időközi választáson a pártja Németh Sándort indítja az orosházi ötös számú egyéni választókerületben.

Azért vagyunk a hivatalnál, mert beadom a lemondásomat, így megszűnik az önkormányzati képviselőségem az orosházi önkormányzatnál – fogalmazott Sebők Éva, a Momentum országgyűlési képviselője a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján. Erre a lépésre azért van szükség, mert az április 3-ai választáson listán mandátumot szerzett, így az ötös számú választókerületben időközi választást rendeznek majd.

Elmondta, hogy az elmúlt két és fél évben az egyik legaktívabb önkormányzati képviselő volt. Elhangzott, hogy a módosító indítványokat tekintve az élen járt, de az egyik legtöbb felszólalása is neki volt a testületi üléseken.

– A benyújtott előterjesztések széles skálán mozogtak. Többek között, amikor a megyei önkormányzatnál a kormányhivataltól megtudtuk, hogy Orosházán a legrosszabb a levegő a megyében, azonnal cselekvési tervet készítettünk a probléma megoldására. Egy előterjesztést nyújtottam be a nők védelme érdekében, illetve egy fegyelmi eljárást kezdeményeztem egy visszaélés gyanús pályázattal kapcsolatban – sorolta Sebők Éva, hozzátéve, hogy ezek nem kaptak támogatást a testülettől, így nem valósultak meg, ugyanakkor apró eredményeket sikerült elérni.

Fotó: Horváth Bence

A leköszönő önkormányzati képviselő elmondta, még a 2019-es kampányban ígérte meg, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a Dr. László Elek lakótelepen egy járdaszakasz megújuljon. A május 19-ei sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez úgy tűnik megvalósulhat. A járdaszakasz olyan széles lesz, hogy babakocsival és kerekesszékkel is kényelmesen lehet majd használni. Sebők Éva az egyik legnagyobb projektjének a Diákélelmezéssel kapcsolatos tiltakozásukat nevezte meg.

Sebők Éva ezután bejelentette, hogy az időközi választáson a Momentum Németh Sándort indítja. Bemutatkozásában elhangzott, hogy 25 éves és őstermelő. Képviselőként folytatná a Sebők Éva által elkezdett munkát, de a zöld politikára helyezve a hangsúlyt.

– Lokálpatriótaként úgy érzem, tenni tudok a helyiekért és a városért. A körzetet bejárva azt tapasztaltuk, hogy a város szívében egy olyan zöld területet található, ami méltatlanul elhanyagolt. Fő küldetésemnek érzem azt, hogy a bérházak között egy közösségi területet hozzunk létre – fogalmazott Németh Sándor.

Fotó: Horváth Bence

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a Momentum jelöltje a 2019-es önkormányzati választáson elindult, akkor nem sikerült bekerülni a testületbe, de azóta is részt vett a háttérmunkában és segítette Sebők Éva munkáját. A tájékoztatón támogatásáról biztosította a független önkormányzati képviselő, Raffai János is Németh Sándort. Szerinte, aki elmélyed az ellenzéki önkormányzati képviselők munkájában azt láthatja, hogy az a politikai, szakmai háttér igazából a Momentumban található meg.


– Lehet, hogy bizonyíthatott volna a többi ellenzéki képviselő is, de ez halványra sikerült. Részben a jelenlét, részben az aktivitás miatt. Ezt az önkritikát mindenképpen el kell mondani. Számomra ez a biztos pont, ami miatt Sándort támogatom, a másik pedig az, hogy a választás óta háttérben elvégzi a munkát és részt vesz a napi ügyekben – fogalmazott Raffai János.

Sebők Éva hozzátette, bíznak abban, hogy a többi ellenzéki párt is a Momentum jelöltjét támogatja majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.