- hirdetés -

Átvették megbízóleveleiket az április 3-i országgyűlési választáson országos listáról mandátumot szerzett képviselők az Országházban. Köztük volt az orosházi momentumos politikus, Sebők Éva is.

Az országgyűlési választás múlt szombaton jogerőre emelkedett hivatalos végeredménye szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség 48, a hatpárti (a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által alkotott) összefogás 38, míg a Mi Hazánk Mozgalom 6 listás mandátumot szerzett. Az ellenzéki listán 33. helyen szereplő momentumos Sebők Éva is országgyűlési képviselő lett.

A listán az országgyűlésbe bejutott képviselők megbízóleveleinek átadására április 20-án került sor az Országházban, amit elsőként a Fidesz-KDNP közös listáját vezető Orbán Viktor kapott meg. A Fidesz-KDNP frakciószövetség listáján szereplők közül Gál Kinga (Fidesz) nem vette át mandátumát, Halász János (Fidesz) és Nacsa Lőrinc (KDNP) később veszi át megbízólevelét.

Az ellenzéki összefogás listájáról nem vette fel szerdán mandátumát Márki-Zay Péter (Párbeszéd), Dobrev Klára (DK), Karácsony Gergely (Párbeszéd), Jakab Péter (Jobbik), Gyurcsány Ferenc (DK), valamint a Jobbik további nyolc politikusa: Z. Kárpát Dániel, Brenner Koloman, Lukács László György, Sas Zoltán, Varga Ferenc, Bencze János, Balassa Péter, Szabó Hajnalka. Vadai Ágnes, Gy. Németh Erzsébet, Sebián-Petrovszki László, Varga Zoltán, Gréczi Zsolt, Kálmán Olga, Dávid Ferenc, Kordás László, Komáromi Zoltán (valamennyien DK) jelezte, később veszik át megbízólevelüket. Nem vette át mandátumát a Mi Hazánk listavezetője, Toroczkai László sem – írja az MTI.

Az OrosCafé érdeklődésére a még önkormányzati képviselő Sebők Éva megerősítette, ő is átvette a megbízólevelét az ünnepségen. Azzal kapcsolatban, hogy jelen lesz-e a májusi ünnepélyes alakuló ülésen azt válaszolta, hogy a Momentum nem vesz részt, mert azzal elismernék, hogy a választás egyenlő feltételek mellett zajlott.

– Csalás nem volt a választáson, de nem volt fair a küzdelem – mondta Sebők Éva, hozzátéve, ezért kevésbé ünnepélyes keretek között teszik majd le az esküt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.