- hirdetés -

Történelmi volt az idei tanév több tekintetben is – olvasható a Táncsics Mihály Gimnázium 2019/2020-as eseményeit és osztályait bemutató évkönyvben, melyet immár digitális formában is megtekinthetnek az érdeklődők.

A Táncsics Mihály Gimnázium 1933-ban indult útjára Musulin Béla, okleveles középiskolai tanár szervező munkájának köszönhetően. Az azóta eltelt 87 év során az intézmény számára országos hírnevet hoztak az itt született értékek és eredmények – hangzik el a gimnázium 2019/2020-as tanévet feldolgozó évkönyvének igazgatói köszöntőjében.

Dr. Blahó János kiemelte továbbá a legutóbbi időszak egyik jelentős változását az iskola életében, a szakképzés és a gimnáziumi képzés szétválasztását, mellyel megszűnt a sikeres nemzedékek sorát nevelő szakképzés az intézményben. Az iskola új neve szeptembertől így Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium lesz. Itt azonban még nincs vége a rendkívüli események sorának.

A Svájci Hét még a megszokott forgatókönyv szerint zajlott március elején (Fotó: Palcsek István)

A koronavírus járvány által kialakult veszélyhelyzet miatt ugyanis több szempontból is történelmi évnek számított az idei. A helyzet következtében egy hétvége alatt álltak át a digitális tanrendre. A helyzet felerősítette a tanár-diák-szülő együttműködést, a megoldások folyamatos keresését és gyakran az egymástól tanulást is.

A rövidebb tanév ellenére a diákok sikerei nem maradtak el, számos tanulmányi- és sportversenyen öregbítették így is a Táncsics hírnevét. Sokan zártak kitűnő bizonyítvánnyal, és az iskola tanévzáró ünnepségén is büszkén vehették át elismeréseiket az arra érdemes tanulók.

Az évkönyv felidéz emellett statisztikákat, bemutatja az iskola részletes történetét, az idei tanévben ballagó osztályokat (és természetesen a többi osztály névsorát), az iskola rendezvényeit (többek közt a márciusi Svájci Hetet) és a kirándulásokat, melyekre elutaztak.

Idén a ballagás sem hagyományos keretek között zajlott (Fotó: Palcsek István)

– Idén a ballagás és az érettségi sem a hagyományos keretek között zajlott. Az alma mater ebben a tekintetben is arra törekedett, hogy el tudjon búcsúzni végzőseitől. Teljes mértékben élve a járványhelyzet már nagyobb mozgásteret biztosító lehetőségeivel, komoly szervező munkával, ünnepélyes keretek között bonyolítottuk le a búcsút és az érettségi bizonyítványok kiosztását – olvasható az évkönyvben.

Aki kíváncsi a gimnázium évkönyvére, ide kattintva olvashat bele.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.