- hirdetés -

A 12. osztályosok ballagását és az érettségi bizonyítványok kiosztását hagyományosan külön tartják meg, a Táncsics Mihály Gimnáziumban viszont június 11-én egy rendhagyó rendezvénysorozat vette kezdetét. Az intézmény osztályai ezúttal külön-külön vettek búcsút iskolájuktól.

A Táncsics Mihály Gimnázium életében korábban csak kétszer, a II. világháború és az 1956-os események során volt példa arra, hogy nem szokványos módon fejeződött be a tanév.
– Láttuk, hogy a diákok nagyon vágynak arra, hogy ők is átélhessék azokat az élményeket, melyben a korábbi generációk is részesültek. Ennek megfelelően a lehetőségeinkhez mérten alakítottuk azt a formát, hogy szűkebb körű ballagásuk mellett érettségi bizonyítványaikat is kézhez kapják – nyilatkozta dr. Blahó János, a gimnázium igazgatója.

A végzős osztályok ezúttal külön-külön vettek búcsút iskolájuktól, június 11-én a 12.A és 12. B osztályok nyitották a sort a gimnázium tornatermében, megtéve az első lépéseket felnőtté válásuk útján. Az ünnepélyes pillanatokat követően a 12. A osztály esetében Szedlják Fanni és Lehoczki Balázs egyéni zenés produkcióját is láthatták az eseményen résztvevők.

Ezt dr. Blahó János ünnepi köszöntője követte, aki kiemelte, a 2020-ban végzők egy történelmi nemzedékké válva csatlakozhatnak a Táncsics 12 030 fős nagy családjához. Azokhoz az öregdiákokhoz, akik az elmúlt 87 évben sikeres érettségi vizsgát tettek. A középiskolás évek egyik legnagyobb, legszebb ünnepe a ballagás, ezért szerették volna, hogy a tavaszi terveiket felülíró rendkívüli helyzet ellenére méltóképp megünnepelhessék végzős diákjaikat.
– Nem szabad, hogy ez a dolog felülírhassa céljaitokat és az alma mater azon törekvését, hogy utoljára megható és emlékezetes pillanatokat varázsolhassunk nektek – emelte ki az igazgató, majd Kölcsey Ferenc idézetével bocsátotta útjukra a diákokat:

Nincs szebb kora az emberiségnek, mint az ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el sosem, örökké tartanak. Ami előttetek áll, az a csupa nagybetűs élet, mely csodálatos utazásokat és felfedezéseket foglal magába.

Kiemelte, hogy az alma mater és a családi ház féltő gondoskodását felváltja a személyes felelősségvállalás. Az iskola sikere a tanítványok sikeressége, melyet számos országos versenyeredmény mellett az érettségi bizonyítványok jelképeznek. A köszöntéseket követően így ismét ünnepi pillanatok következtek, Gyurisné Fehér Mária, az Érettségi Vizsgabizottság elnöke adta át a tanulóknak a jól megérdemelt bizonyítványokat.
– Örülök, hogy sikerült összehozni egy ilyen kisebb összejövetelt, számomra fontos volt, hogy közösen zárhattuk le ezt a gyorsan elröppenő négy évet. Szerencsére a vizsgák jól sikerültek, én személy szerint elégedett vagyok, úgyhogy mostantól a felvételi eredményeket várjuk izgatottan – mesélte boldogan Bánfi Dóra.

A ballagások és a bizonyítványosztások sorozata ezzel még nem ért véget, június 12-én a 12. C és a 12. D osztály, szombaton pedig a 12. E osztályosok számára zárult le életük egyik legfontosabb korszaka, a boldog gyermekkor időszaka. Ezen kívül a 8/8. osztály számára is megtartották az ünnepséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.