- hirdetés -

Magyar kapust ünnepeltek a román labdarúgó bajnokságban. Ficsor Zoltán cukrászmester csibészkedett egy kicsit és megemlékeztünk a koraszülöttek világnapjáról is idén novemberben.

A legjobb nyolc közé jutás volt a tét a román labdarúgó kupa novemberi fordulójában. A harmadosztályú Csíkszereda fogadta a többszörös román bajnok Dinamo Bukarest csapatát. Bordás Dániel hátvéd, ekkor írt történelmet mikor, Delorge megismételt büntetőjét védte ki. Ezzel a székelyföldi „kiscsapat” jutott a Román Kupa legjobb nyolc együttese közé. 

Régi csibészek rovatunkban Ficsor Zoltán szentetornyai cukrászmester mesélt gyermekkoráról, melyből kiderült, alig pár esztendős volt mikor 1975-ben, egy tanyáról Szentetornyára költöztek. Megtudtuk, fiatalon nagy hatást gyakorolt rá Budapest, illetve, hogy a cukrászat mesteri tudományát Musztafa Szulimánnál, örök főnökénél és mentoránál tökéletesítette.

A pár esztendős cukrászmester szüleivel a régi tanya udvarán (Fotó: családi archívum)

Szabó József Kristóf erdőmérnök, minősített favizsgáló mérnök, tanár végzett favizsgálatot november közepén. A legfontosabb célja ennek a munkának, hogy kisebb költséggel és kevesebb veszéllyel lehessen fenntartani a közterületi fákat. 

A fa vizsgálata több fázisból áll (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A koraszülöttek nemzetközi világnapját november 17-én tartják. Az Orosházi Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosát, dr. Svarsnig Lajost kérdeztük, a sokakat érintő témával kapcsolatban.

Optimális időpontban született babák pihennek az Orosházi Kórházban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.