- hirdetés -

Úgy tűnik, Simondán Vilmosé ez a cím, és nincs ember, aki elbitorolhatná tőle. Vili élő példája annak, hogy a súly nem számít, ő százötven kilósan is igazolt sportoló, képviselő, alapítványvezető, masszőr, főállásban pedig egy pénzintézet munkatársa. Sokszínű karakter, aki megismeri, biztosan meg is szereti, hisz ez a hatalmas test egy vidám, energikus, életigenlő, vállalkozó szellemű, jószívű fiatalembert rejt magában. De most lássuk, honnan is jön a címben említett megtisztelő cím!

A TrollFoci nemrégiben Eperjesen járt, jelenleg itt játszik igazolt labdarúgóként Simondán Vilmos. A hazai futballhelyzetet humorosan megragadó, népszerű internetes oldal az Eperjes FC-ről forgatott videójának címéül végül „A világ legkövérebb kapusa vagyok!” címet adta, kiemelt képének pedig Vilmos mosolygós portréját választotta. A videóban elhangzik, a fiatal, gádorosi származású sportoló 190 kilósan is megkapta a sportorvosi engedélyt. Ma már negyvennel kevesebbet mutat alatta a mérleg, így erősíti a megye IV. tabelláján második helyet elfoglaló eperjesi csapatot.

A főiskolás focicsapattal háromszor szerezték meg a bajnoki címet

– Mindig is husi voltam, de ez sosem zavart a sportolásban – mesélte. – Általános iskolás koromban kézilabdáztam és fociztam. A gádorosi focipályával szemben nőttem fel, nem volt kérdés, rúgom-e a bőrt a többiekkel. Később erősember-versenyekre neveztem, a kamionhúzás egy ideje már szünetel, nem úgy mint a foci, ami számomra örök szerelem. Régebben a Gádoros SE-ben játszottam, velük kétszer is bajnok lehettem, ma már az Eperjes FC-t erősítem. Igaz, a legalsóbb osztályban vagyunk, de ahhoz képes, hogy egy pár száz fős településről van szó, szerintem nem is rossz eredmény. Jelenleg a másodikok vagyunk, ami büszkeséggel tölt el minket, hisz csak néhány éve verbuválódott a csapat sok-sok évnyi szünet után.

Heti egy edzés, hétvégente pedig egy meccs, ez a jól bevált rend. Vilmos második, harmadik számú kapus a csapatban. Leginkább akkor ugrik be, amikor – ahogyan ő fogalmazott – baj van.

Vilmos ötödállásban Mikulás is, de mint láthatjuk, ő még december 6-án sem hagyta ki az edzést

– Ez a nagy test a kapuban egyáltalán nem hátrány, bár nyilván nincsenek olyan macskaugrásaim, mint a hetven kilós kollégáknak – folytatta. – Imádom a focit, nagyon megszerettem ezt a kis közösséget is, a csapattársaktól a szurkolókig mindenkit. Azt pedig, hogy én vagyok a legkövérebb igazolt focikapus, büszkén vállalom. Meg persze jó poén is ezzel kérkedni. A legnagyobb tömeg, amit elértem, 197 kiló volt. Egy éve életmódváltásba kezdtem, kisebb-nagyobb megszakításokkal elszántan kondiztam és diétáztam – mindezt amellett, hogy elég gyakran besegítek tesóm hússütödéjében –, és mára elértem a 155 kilót. Van még mit leadni, tudom, de most már jó úton vagyok.

De mi lesz a világ legkövérebb kapusa címmel, ha Vilmos lefogy? Egyelőre úgy néz ki, nincs nagy veszély, az interneten található adatok szerint még jócskán vezet. A kondigépek és a hétvégi, Eperjes színeiben töltött meccsek mellett kispályás focitornák is segítik a súlycsökkenést. Vili nemrégiben egy jótékonysági sztárfocigálán bizonyította tehetségét.

A kispályás focitornán igazi futballsztárok ellen játszhatott

– A TrollFoci All Stars csapatát erősítettem, és olyan hihetetlen nevekkel kerültem szembe ezen a tornán, mint Juhász Roland, Piskin Tamás, Németh Krisztián vagy épp Czvitkovics Péter. A meccs végén több sztárjátékos is megdicsért. Azt mondták, nagyon jól mozgok ahhoz képest, mekkora vagyok. Ezeket a mondatokat azért az ember elteszi a zsebébe, jó mélyre. Aztán ha kell, jó őket előhúzni – zárta Simondán Vilmos.

Fotó: Simondán Vilmos gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.