- hirdetés -

Érdekes aszfaltfestmény díszíti a piactér környéki aszfaltot. Egy bálnára hasonlító mozaikot festettek a járdára, a repedéseket felhasználva. A rögtönzött mű mellett a Magyar Kétfarkú Kutyapárt logója is megtalálható.

Hatalmas sikere van egy ismeretlen új „festményének”, amit a piactéren festettek fel a járdára. A bálnát formázó színes alkotás mellett megfigyelhető a Magyar Kétfarkú Kutyapárt logója is, hozzájuk több hasonló akció köthető. A céljuk, hogy felhívják a figyelmet az elhanyagolt járdaszakaszra. Az orosházi járdafestéssel kapcsolatban is felkerestük őket, de válasz egyelőre még nem érkezett.

A helyiek körében pozitív visszhangot keltett a kezdeményezés: hangulatos, vidám, üde színfolt – többnyire ilyen vélemények születtek az Orosházi vagyok Facebook-csoportban.

A Magyar Kétfarkú Orosházán is lecsapott? (Fotó: Rosta Tibor)

Az Orosházi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodát is megkerestük az esettel kapcsolatban. Elmondták, hogy idén 2460 négyzetméter járdaaszfalt felújítását tervezik a Start munkaprogram keretében.

A lehetőségükhöz mérten igyekeznek minden felújításra szoruló szakaszt kijavítani: figyelembe véve a lakók igényeit, fontossági sorrendet felállítva egyes részek között. Kiderült, emellett az Orosházi és Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. is végez kisebb aszfaltozási feladatokat.

Jelenleg is a Móricz Zsigmond és a Bercsényi utca közötti szakaszon dolgoznak. Új járdaburkolat helyeztek le, a Táncsics utcai bíróság előtt, ahogy a Rákóczi út és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésében is .

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.