- hirdetés -

Az MSZP-s képviselő parlamenti felszólalásán 9 helyi civil szervezet is felháborodott.

„Értetlenül állunk az előtt, hogy az orosházi Varga Zoltán és vele együtt az MSZP kifogásolta, hogy miért egy orosházi civil szervezet kapta meg a megtisztelő Civil Információs Centrum címet. Varga ,,mutyizással” vádolja a döntéshozókat. Az előző kormányok idején bevett módi volt a zuschlagosdi, de úgy látjuk, hogy a kormány az új civiltörvény elfogadásával gátat szabott a hasonló visszaéléseknek és szakmai alapokra helyezte a civil szféra működését” – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében 9 orosházi civil szervezet.

Szerintük Varga Zoltán miniszterként sokat tehetett volna a civil szféráért, ám akkor a tettek helyett csak a hangzatos szavak jutottak el Orosházára. Úgy vélik, amikor az érintett közösségek bevonásával komoly eredményeket értek el, akkor a szocialista képviselő a politika célkeresztjét irányítja a helyi civilekre.

„Nem értjük, hogy miért fáj az az orosházi Varga Zoltánnak, hogy egy orosházi szervezet működteti a megyei civil irodát? Miért fáj neki, hogy forrás és lehetőség érkezik a hátrányos helyzetű dél-békési térségbe, többek között az ő lakóhelyére, Orosházára is. A Jótékonysági Nőegylet Egyesület az elmúlt évekbeli munkájával bizonyította azt, hogy sikeresen, jól szervezetten és odaadóan szolgálja nemcsak a várost, a térséget, hanem a civil társadalmat is” – zárul a nyilatkozat.

Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület
Orosházi Toldi SE
EGY MÁS jövőÉRT Alapítvány
Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza
Magunkért Egymásért Civil Egyesület
Magyar Tartalékosok Szövetsége Orosházi Szervezete
Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés Megyei Priorátusa
Esélyegyenlőséget Biztosító Alapítvány
Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.