- hirdetés -

Spórolás céljából több önkormányzati épület is bezárt október 17-én, amelyekben főként civil szervezetek működtek. A város számára kiemelten fontos ez a szektor, ezért egyeztetések után egy alternatívát is javasolt: a művelődési központ berkein belül folytathatják tevékenységüket.

A legutóbbi, szeptember végi testületi ülésen hangzott el, hogy az egész Európát fenyegető energiaválság kivédhetetlen következményekkel jár Orosházán is. Az önkormányzat az általa működtetett cégeket is felkérte, hogy tegyenek költségcsökkentő lépéseket, de a város ezen túl is tett a spórolást szolgáló lépéseket.

– Fájdalmas döntés, hogy október 17-ével bezárjuk az önkormányzati fenntartásban működő ingatlanokat. Ezekben az épületekben több civil szervezet, egyesület működött. Az elszabadult energiaárak miatt azonban kénytelenek voltunk a költségek csökkentését szolgáló lépéseket megtenni – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester. – Ugyanakkor szerettünk volna alternatívát kínálni az érintetteknek, mert Orosháza számára fontos a civil szektor. Ezért felajánlottuk a művelődési házat a találkozás, egyesületi munka helyszínéül, hiszen ezt az épületet fűteni fogjuk. A Kossuth utcai ház teljes mértékben kihasznált lesz, ehhez pedig elképesztő szervezésre és kompromisszumokra volt és van szükség. Köszönöm mindenkinek a megoldásra törekvő hozzáállást – fűzte hozzá a városvezető.

Ez azt jelenti, hogy hétfőtől április 30-ig a Kossuth utcai Petőfi Művelődési Központban találkozhatnak majd többek között a nyugdíjas klubok, a sakkozók, ahogy beszámoltunk róla korábban ide költözött a családsegítő szolgálat is, de szintén itt tartják majd a Diáktanya és a nagycsaládosok programjait.

– Az előzetes egyeztetések alapján mindenkinek helyet tudunk biztosítani, sikerült megállapodnunk az időpontokban is, így a következő időszakban több mint 25 szervezet működik a ház berkein belül. Mi nagy szeretettel várjuk az egyesületek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy komfortosan érezzék magukat nálunk – hangsúlyozta Lajti Tímea, a PMK ügyvezetője.

A művelődési ház 10 órától este nyolcig lesz nyitva hétköznaponként, hétvégente pedig zárva. Kivéve ez alól a könyvtár két szombati nyitvatartási napja, a rendezvények időpontjai, a családsegítő fogadóórája.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.