- hirdetés -

A civilek képviselőivel folytatott egyeztetést követően sajtótájékoztatón jelentették be a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatain elnyert lehetőségeket Battonyán. Öt szervezet 50 ezer forint híján 5 millió forint támogatásban részesült, ami működésük mellett a szakmai programjaik megvalósítását is segíti. A battonyai civil szervezetek nyertes pályázatait mutatta be Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos október 7-én. 

Erdős Norbert jelezte, a térségben már több településen hasonló sikerekről tudott beszámolni, a civil szervezetek működése fontos szempont a helyi identitás és a közösségi együttműködés vonatkozásában, ezért a munkájukat kiemelten kell támogatni. A nyertes szervezetek különböző társadalmi csoportokat és a közösségi feladatot képviselnek a városban vagy akár régiósan is. Az országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Battonya, amely a település egyik legrégebbi civil tevékenységét segíti, 500 ezer forint támogatás nyert. Szintén ezzel az összeggel gazdálkodhat a Colosseum Gym Battonya Egyesület. 

Ökrösné Jónás Szilvia, a Szivárvány Néptánc és Hagyományőrző Egyesület képviseletében az 1 millió forintos támogatást köszönte meg. Mint mondta, a magyar népzene és néptánc hagyományait ápolva működési költségeikre, koreográfiára és rendezvényekre fordítják a támogatást. Körömi Norbert, az Icon Motoros Egyesület elnöke tájékoztatása szerint egy nagyobb rendezvényüket szeretnék újjáéleszteni, amit a covid miatt évek óta nem tudtak megvalósítani. De az 1 millió 950 ezer forintos támogatásból a rendezvényeik technikai eszközeire és a székház áramellátásának bővítésére is jutni fog. 

A Napfény Tanodát is működtető Számíthatsz Ránk Egyesület egyik tagja, Buzitai István elmondása szerint a gyerekeknek szerveznek kirándulást az 1 millió forintos támogatásból, illetve tanszereket vásárolnak számukra. A jövőre már 20 éves szervezet jelenleg 22 fős tagsággal a hátrányos helyzetű emberek segítését végzi. Drogprevenciós tevékenységük mellett a gyerekek számára iskola utáni tanulási és szórakozási lehetőséget biztosítanak a városban. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.