- hirdetés -

Hétfőn ülésezett a Munkáspárt Területi Elnöksége. A tanácskozáson értékelték az országgyűlési választásokat és megfogalmazták a célokat.
Kiss János területi elnök az OrosCafé.hu-nak elmondta, nem volt jellemző, hogy egy körzetben hat párt is jelöltet állított, megyénk 6-os számú körzetében azonban ez történt. Kiss szerint ez a körzet választópolgárainak szerteágazó politikai nézeteit jelzi. A területi elnök nem csupán dr. Dancsó József egyéni  képviselőnek (Fidesz) és Varga Zoltán listán bejutott képviselőnek (MSZP) gratulált, hanem valamennyi Parlamentbe bejutott pártnak. (Körzetünkre vonatkozóan a választási eredményekről itt olvashat.)
– A Munkáspárt Területi Elnöksége szerint a választási eredmények következtében az egyik kapitalizmust építő pártot váltotta a másik, ezért lényeges változás  – legalábbis a kisember szempontjából – nem történik. Mi nem fogadjuk el evidenciának a kapitalizmust, ami sorozatos válsággal küzd, és a hatalom megtartása a fő célja, csakhogy ennek árát a kisemberrel fizetteti meg.
– A Fidesz 2/3-os többsége nagy lehetőség, ugyanakkor nagy felelősség is. Most Békés megye összes országgyűlési képviselőjének lobbiznia kell, hogy megyénket (mely sajnos több szempontból is az utolsók között van) kivezesse a válságból. Elsősorban munkahelyteremtésre és az úthálózat fejlesztésére van szükség – fogalmazott Kiss János.
Kiss a Munkáspárt eredményeire is kitért.
– Fennállásunk óta a leggyengébb eredményt értük el, sem országos, sem területi listát nem tudtunk állítani. Azonban ebben a körzetben minden választáson állítottunk jelöltet. Tettük ezt úgy, hogy minimális anyagi lehetőség állt a rendelkezésünkre. Nem adjuk fel, most újabb feladat előtt állunk, készülünk az őszi önkormányzati választásokra és a párt országos kongresszusára is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.