- hirdetés -

Nyugalom és stabilitás – így jellemezte Tótkomlós elmúlt hat hónapját dr. Garay Rita.
A fiatal jogászt júliusban időközi választáson szavazták meg a tótkomlósiak – ő válthatta a visszavonuló dr. Sztakó József polgármestert. A települést a Fidesz színeiben vezető Garay csütörtökön a párt orosházi irodájában ismertette a sajtónak az elmúlt időszakot.

Garay Rita szerint stabil és nyugodt a város
Garay Rita szerint stabil és nyugodt a város
– Tótkomlóson több beruházás kivitelezése is elkezdődött. Tavaszra elkészül a Természet háza, valamint a buszmegálló felújítása. A Diófa utcai óvodában nyáron új tornaszoba, fűtéskorszerűsítés és nyílászárók cseréje lesz. Az Erzsébet utcai óvoda épületét októberben korszerűsítettük, de további felújításokat is tervezünk. A posta mellé parkoló épült –  sorolta Garay Rita.
Tótkomlós vezetése megragadja a pályázati lehetőségeket. Pályáztak többek közt a piac felújítására (60 millió forint), utak és járdák felújítására, szilárd burkolattal való ellátására (120 millió), az orvosi rendelő renoválására (55 millió), szennyvíz-csatornahálózat kialakítása (kb. 2,5 milliárd). Bíznak a pozitív elbírálásban.
Elutasították azonban a csökkent munkaképességűek foglalkoztatására beadott pályázatot, így januárban 80 ember munkaviszonya szűnt meg. Sajnos Tótkomlóson is sokan kerültek nehéz helyzetbe az utóbbi időben – rajtuk többek közt ételosztással igyekszik segíteni az önkormányzat – tudtuk meg Garaytól.

Aszfalt emlékbe

Az Invitel Zrt. elleni peres eljárásnak egy egyezség vetett véget – az alperes Invitel 29 millió 600 ezer forintot fizet a tótkomlósi önkormányzatnak március végére.
Dancsó József országgyűlési képviselő (Fidesz) szerint az eredmények azt igazolják, jól döntöttek a tótkomlósiak, amikor Garay Ritára voksoltak.
A sajtótájékoztató végén Tótkomlós vezetője egy aszfaltdarabot adott Dancsó Józsefnek. Az Orosháza-Tótkomlós közötti útszakaszból származó darabbal Garay azt kívánta jelezni, a tótkomlósiak remélik, hogy a választások után végre teljesül az útszakasz régóta várt és ígért felújítása.
Az útszakasszal kapcsolatban kialakult korábbi politikai vitáról itt olvashat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.