Nem csak a húszéveseké a világ – Pásztor István ezüstérmes

A portugáliai Gondomarban rendezték meg a 14. Masters Európa-bajnokságot, amelyen orosházi sportoló, az Orosházi FKSE hajdani játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője is szerepelt. Pásztor István, a városunkban közkedvelt “Öcsi” szépen csillogó éremmel tért haza a rangos viadalról.

A korábban hét emberének is megválasztott Pásztor Öcsi a Budapest Old Boys csapatának tagjaként a +50-es korosztályban volt érdekelt. A csoportmérkőzéseket hibátlanul vette a magyar együttes, majd az elődöntőben is legyőzte ellenfelét. A fináléban sajnos jobbnak bizonyult az ukrán Odessa gárdája (amely 2016-ban az elődöntőben tört borsot a magyarok orra alá), így a tavalyi bronz után Öcsiéknek az ezüstérem jutott.

Pásztor István (b) a szintén ex-orosházi Rosta Istvánnal az eredményhirdetés után.

Pásztor István (b) a szintén ex-orosházi Rosta Istvánnal az eredményhirdetés után.

A többi magyar alakulat is kiválóan szerepelt a Masters-viadalon: Európa-bajnok lett a női mezőnyben az Angyalok a +43-as csapata (a Viktória a 4. helyen végzett) és a férfiak között a Budapest Old Boys a +45-ös korosztályban, míg a második helyen végzett az Angyalok a +33-as korosztályban – olvasható az OFKSE honlapján.

Magyar eredmények a +50 kategóriában

  • Budapest Old Boys – Hand Portugal 17-11
  • Warszwa Polska – Budapest Old Boys 6-18
  • Vienna Masters – Budapest Old Boys 8-12
  • Budapest Old Boys – Roma Handball 15-11
  • Italian Masters Team – Budapest Old Boys 11-12
  • Odessa – Budapest Old Boys 14-11


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás