- hirdetés -

Ismét több tucatnyian „villogtak” a Megvilágosodás Napján Orosházán. Esti kerékpározással igyekezett felhívni a figyelmet a rendőrség a láthatóság fontosságára pénteken.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ismét megrendezte pénteken a Megvilágosodás Napját, amelyhez hagyományosan az Orosházi Rendőrkapitányság is csatlakozott.
– Sajnos idén orosházi üzletek nem vállalták az akcióban való részvételt, Tótkomlóson és Békéssámsonon volt egy-egy üzlet, akik nyitástól, zárásig beszerzései áron adták el az összes olyan berendezést, amely a láthatóságot segítik – ismertette Kis Rozália rendőr főhadnagy az Orosházi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

Péntek este Orosházán negyvenegyen ültek két kerékre és tekerték végig az útvonalat (Fotó: Rosta Tibor)

A megvilágosodás napja keretében, egyet fizet kettőt kap akció is élt, így ha valaki például egy fehér első lámpát vett, mellé a pirosat ingyen kapta. Az érdeklődők közül sokan csengőt vásároltak.
– Ebben az évben változott egy kicsit ez a nap, több lehetőséget kínáltunk a vásárlóknak, így ha valaki csengőt vásárolt, egy komplett lámpa és prizma szettet kapott ajándékba – tájékoztatott Kis Rozália.

A rendőr főhadnagy elmondta, az akció keretében, a két településen összesen a rossz idő beállta és a látási viszonyok megváltozása előtt hetvenegy vásárló érkezett, hogy a kerékpárját felszereljék a kötelező kiegészítőkkel.

Október ötödikén este hét órától a megye nyolc városában figyelemfelhívó kerékpározásra invitálták a lakókat.
– A cél az, hogy a vásárlás után megmutassuk, egy szabályosan felszerelt, kivilágított kerékpár mennyire megkönnyíti a láthatóságot és a látást is – hangsúlyozta a Kis Rozália, hozzátéve, az esti felvonuláson csak szabályosan felszerelt kerékpárokkal lehetett felvonulni.

A torta nagy sikert aratott, kicsik és nagyok is jó ízűen fogyasztották (Fotó: Dancsó József)

Az este hét órai biciklizés előtt, a rendőrök átvizsgálták kicsik és nagyok kerékpárjait, amennyiben szükséges volt prizmákat, láthatósági mellényeket is osztottak a felnőtteknek.
– A gyerekek a felvonuláson fejvédősisakot, láthatósági mellényt és láthatósági hátizsákot is kaptak. E mellett piros és fehér fényvisszaverős, illetve Rendőr Marci matricákat is osztottunk a legkisebbeknek – emelte ki a rendőr főhadnagy.

Péntek este Orosházán negyvenegyen ültek két kerékre és tekerték végig az útvonalat. Ezek után összesen harminc ajándékcsomagot sorsoltak ki az egész nap vásárlók és a felvonuláson résztvevők között. A meglepetéseknek azonban itt még nem volt vége, hiszen az Orosházi Média szerkesztősége, a Kéknefelejcs Cukrászda és az Orosházi Rendőrkapitányság jóvoltából a felvonulók egy száz szeletes tortával pótolhatták az elvesztett energiát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.