- hirdetés -

A szeretet a legnagyobb elismerés számára. Így fogalmazott Alzubi Ali, az Orosházi Kórház sebészeti osztályának vezetője, miután átvette az Év embere kitüntetést.

A tőle megszokott közvetlenséggel, és persze az elmaradhatatlan mosollyal köszöntötte stábunkat és Dávid Zoltán polgármestert kórházi szobájában Ali doktor. Azért kerestük fel, hogy átadjuk az Év embere díjat.
– A Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. és a helyi média díját hoztam ma ide. Azt, amelyet az orosháziak szavaztak meg önnek – fogalmazott Nánási János cégvezető-főszerkesztő az elismerés átnyújtásakor, hozzátéve, a főorvos remek példája annak, hogy ebben a városban is lehet maximális odaadással és kiváló szakmaisággal dolgozni.

Alzubi Ali (b) átveszi Nánási Jánostól (j) az orosházi média díját (Fotó: Rajki Judit)

Ezt több mint ezerötszázan gondolták hasonlóan, és szavaztak Alzubi Alira az OrosCafé közösségi oldalán. A lájkok mellett sokan hozzászólással is véleményt nyilvánítottak. Például ilyet: „Magas szintűen végzi azt a munkát, amire felesküdött. Tudásával, emberségével érdemelte ki a betegei részéről őt övező megbecsülést. Sok ilyen orvosra lenne szükség. Szeretném, ha Alzubi Ali lenne Orosházán az év embere, mert, ha valaki, akkor ő nagyon megérdemli.”

Ennél nagyobb elismerés nem kell

Nem csak a helybeliek és a környéken élők, de az egész régió szerint is: Ali doktor első orosháziként, Békés megyében szintén az év embere lett.
– Ez mutatja, hogy az orosháziak mellett a teljes vonzáskörzet elégedett a munkájával, amelyet 2006 óta végez itt a kórházban. Duray Gergő főigazgató és a kollégái is tisztelettel beszélnek a betegek érdekében végzett tevékenységéről – emelte ki a kettős elismerés alkalmából Dávid Zoltán, aki az önkormányzat képviseletében köszöntötte az év emberét.

Ali doktor azt mondja, számára ennél nagyobb dicséret nem létezik, és bár meglepte a siker, örül az emberek szeretetének.
– Soha fel sem merült bennem, hogy valaha én leszek az év embere. Amikor a Hét emberévé választott az orosházi média, már azt is megtisztelőnek éreztem, most pedig nem találok szavakat. Nagyon boldog vagyok – fogalmazott a díj átvételét követően.

Ali doktorra Duray Gergő (j), az Orosházi Kórház főigazgatója is büszke (Fotó: Rajki Judit)

Mint azt korábban már hangsúlyozta, számára fontos a pozitív megerősítés akár a vezetés, akár a munkatársak, de leginkább a betegek részéről.
– Annál pontosabb visszajelzés pedig, mint az emberek szeretete, nem kell. Remekül megmutatja, hogy jól dolgozok, vagy sem. Ez minden nap motivál, így eszembe sem jut, hogy elfáradhatok. Természetes számomra, hogy korán kelek, jövök a kórházba, végzem a munkám, este érek haza, ügyelet esetén még később. De minden perc megéri – vallja meggyőződéssel.

A sebészeti osztály vezetőjeként élete egyik legnagyobb kihívásával szembesült két éve, de ezt az akadályt is sikerrel vette. Emellett saját szakmai fejlődését sem hanyagolja el.

Alzubi Ali mögött két nem kevésbé értékes orosházi végzett az Év embere szavazáson. Kovácsné Tóth Hajni Richter Aranyanyu-díjjal elismert nővér második, Ficsor Zoltán Príma-díjas mestercukrász harmadik lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.