A KAZÉP az év Békés megyei ipari vállalkozása

Éves küldöttgyűlését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) május 17-én a kormányhivatal épületében. A tavalyi év értékelése mellett díjazták a kiemelkedő teljesítményt felmutató térségi cégeket és szakembereket, köztük az orosházi Gelegonya Lászlót is.

A KAZÉP Kazánjavító és Szerelő Kft. társaság 1992-ben alakult, majd folyamatosan fejlődött. Árbevétele az elmúlt négy évben több mint háromszorosára nőtt, üzemi eredménye a nyolcszorosára. Ezekben döntő szerep hárult az ügyvezetőre, Gelegonya Lászlóra.

A cég ügyvezetője is itt kezdte a szakmát pályakezdőként, mára a cég 95%-os tulajdonosának mondhatja magát. Munkássága elismeréseként 2014-ben a Magyar Iparszövetségtől emlékgyűrűt vehetett át. Az ország jelentős részén végeztek munkákat olyan ipari létesítményeknél, ahol a technológiához középnyomású gőzszolgáltatás volt szükséges. Külföldi projektekben is részt vettek, Algériában egy kenyérgyár, illetve két baromfifeldolgozó kazánházi kivitelezési munkáit végezték.

0517_gelegonya_laszlo_ev_ipari_vallalkozasa_RT

Gelegonya László (b) vette át az elsimerést dr. Orosz Tivadartól (Fotó: Rosta Tibor)

Gelegonya László úgy fogalmaz: a szövetkezeti iparban az idősebb szakmunkásoktól nem csak a szakmai fogásokat tanulták meg, de íratlan törvény volt a magántulajdon védelme, a minőségi munka végzése, a vállalt határidők pontos betartásával. Megtanulták, hogy az ígéret és kézfogás többet ér a több oldalas szerződésnél. Dolgozóik többsége 20, vagy akár 50 éves munkaviszonnyal rendelkezik, jó néhányuknak ez volt az első munkahelye, innen ment nyugdíjba, vagy készül a nyugdíjas évekre.

Büszkeséggel mondja, hogy Orosházán, vállalkozása keretében tovább él a több évtizedes hagyományokat őrző kazánjavító, -szerelő szakma, mert fia, Gelegonya Péter és Bónus János műszaki vezető vezetésével a szakmai fejlődés továbbra is biztosított.

Együttműködés a vállalkozókért

Megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK). A 2011-ben kötött hasonló együttműködés megújításáról és bővítetéséről szóló okmányt május 17-én írta alá a kormányhivatal főigazgatója, dr. Takács Árpád és az iparkamara elnöke, dr. Orosz Tivadar, az iparkamara küldöttgyűlésén, a kormányhivatal épületében.

Az együttműködési megállapodás célja, hogy a kamara és a kormányhivatal hozzájáruljon Békés megye gazdasági szereplőinek megerősödéséhez, valamint a megyében székhellyel, vagy telephellyel rendelkező vállalkozások stabil működésének és további fejlődésének elősegítéséhez – írja a BMKIK sajtóközleményében.

Dr. Takács Árpad, a kormányhivatal főigazgatója szerint a kamarákkal való együttműködés stratégiai jelentőségű. A legfontosabb feladatnak nevezte a hatóságnak a gazdasági élet szereplőivel való kommunikációban a közös nyelv kialakítását a hatékonyság érdekében. Elmondta: a cselekvőképességet szolgálja majd ez a megállapodás, amely a megváltozott jogi és gazdasági környezetben garantálja a professzionális közigazgatás működését.

Dr. Orosz Tivadar elnök is egyetértett abban, hogy folyamatos párbeszédre es komoly paradigmaváltásra van szükség. Véleménye szerint a mostani megállapodás is biztosíték lesz az eredmények eléréséhez.

Az együttműködés kiterjed a helyi és megyei foglalkoztatásra, az építőipari kivitelezői tevékenységre, az építésfelügyeleti ellenőrzésekre, a munkaadók minél szélesebb körű tájékoztatására. Munkaügyi és munkavédelmi témában a kormányhivatal egyebek mellett kihelyezett tanácsadást (ügyfélfogadást) végez a kamara székhelyépületében. A fogyasztói jogok minél hatékonyabb érvényesítése érdekében együttesen tesznek azért, hogy a Békéltető Testület ismertsége növekedjen.
A kormányhivatal, képviselők révén, részt vesz a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Bizottsága, valamint a Békés Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság munkájában.

A Kormányhivatal és az iparkamara, illetve annak tagjai együttműködnek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló projektekben a megyei és helyi szintű foglalkoztatási partnerségek kialakítása és a térség foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás