- hirdetés -

Újabb politikai weblappal bővült a városi és térségi kínálat.

Sajtótájékoztatón mutatta be az orosházi választókerületi MSZP hivatalos honlapját, a www.oroshazikorzet.mszp.hu oldalt Füvesi Sándor, a párt helyi elnökségi tagja szerdán.

– Lehet azon vitatkozni és polemizálni, hogy melyik pártnak volt hamarabb honlapja Orosházán, de szerintem ez nem fontos. Mi már évek óta tervezzük az indítását, de ez mindig tolódott. Idén is volt egy évértékelője az MSZP-nek, mely aztán közkívánatra felkerült az internetre. Ez adott egy lökést, így most elindítottunk egy komolyabb oldalt. A körzet történései nem csak kizárólag a politikát jelentik. 20 éves az MSZP és úgy gondoljuk, hogy a következő 20 évnek modern dolgokkal kell nekimenni. Nagyon ideje volt ezt a lépést megtennünk – mondta el bevezetőjében.

Kiemelt céljuk, hogy a modern csatornákat is igénybe véve kommunikáljanak a térség lakóival. Hangsúlyozta, hogy az oldal nem az MSZP központi lapcsaládjához tartozik, ezt ők maguk rendelték meg.
– Ez nem csupán a párt vagy egyén honlapja, több annál. Azok információs tárhelye lesz a térségben, akik magukénak vallják a szolidaritást és az esélyegyenlőséget – hangoztatta Füvesi Sándor.

Az oldal nyitóképe 2009 december 16-án
Az oldal nyitóképe 2009 december 16-án

Megtudtuk, hogy az oldalon a korábbi helyi MSZP-s kiadványok is fellelhetők egészen 2006-ig visszamenően. Az is kiderült,hogy kommentelési lehetőség nincs, de várják a véleményeket a honlappal és a helyi történésekkel kapcsolatban. Füvesi kiemelte, hogy a térségi települések nagyon fontosak számukra, ezért is emelték ki külön mindet a menüben, ahol az adott települések híreit, anyagait olvashatják majd a látogatók. A dokumentumtárba pedig sok egyéb más mellett feltették az orosházi testület hivatalos jegyzőkönyveit is.

– A jelenlegi kezdő írás az elindultunk címet viseli, mely sok mindent kifejez. Elindult az oldal, és a választási kampány is most kezdődik. Ez utóbbi miatt is szerepel fotóval az oldalon képviselőjelöltünk, Varga Zoltán – emelte ki Füvesi Sándor, aki fontosnak tartotta elmondani, hogy más médiumtól nem kívánnak rendszeresen átollózni anyagokat, saját szinten dokumentálnak minden programot és eseményt. A hírátvételt csak akkor alkalmazzák, ha érdekes írást találnak valahol. Emellett szeretnének mindent eseményt – saját erőből – fotóval illusztrálni. Hang- és videó anyagok is megjelennek az oldalon, melyek eseményekről vagy szakmai jellegű történésekről adnak beszámolót.

Arra a kérdésre, hogy milyen rendszerességgel kerülnek fel anyagok az oldalra, Füvesi úgy válaszolt, hogy naponta szeretnének friss információkkal szolgálni az olvasóknak.
– Kell egy csapatot építenünk, amely ezzel foglalkozik majd. Kihívás lesz minden eseményen jelen lenni és az ottani történéseket feldolgozni. Lelkes amatőrök dolgoznak a stábban, idővel tanulunk és fejlődünk – zárta a tájékoztatót Füvesi Sándor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.