- hirdetés -

A helyi választási iroda április 20-án, reggel 8 órakor nyitotta ki kapuit. Dr. Burai Mihály jegyző, a helyi választási iroda vezetője részletezte lapunknak, melyik jelölőszervezetek vették át az ajánlóíveket.

A Fidesz-KDNP, a Közösen Orosházáért Lokálpatrióta Mozgalom, a Válaszd Orosházát összefogás, a Mi Hazánk Mozgalom, valamint független polgármesterjelöltként Simon Gábor vette át a mai napon az ajánlóíveket. Dr. Burai Mihály, a választási iroda vezetője tájékoztatott, még a mai napon elsőként a Fidesz-KDNP adta le a választási irodában valamennyi választókerületi és a polgármesteri jelöléshez az ajánlásokat, majd a Válaszd Orosházát jelölőszervezete.

Dr. Burai Mihálytól megtudtuk, a választási iroda április 20-án 08.00 órától adta át az igénylő, vagy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár részére az igényelt ajánlóíveket, melyeket május 6-án 16:00 óráig kell leadni ahhoz, hogy megfelelő számú érvényes ajánlás megléte esetén a jelölteket, listákat a helyi választási bizottság nyilvántartásba vehesse. Ez azt jelenti, hogy még május 6-án is vehető fel és adható le ajánlóív, azaz például a polgármesterjelöltek száma az első napot követően nem tekinthető véglegesnek. A helyi választási iroda a hétfői napon kezdi meg a leadott ajánlóívek ellenőrzését és összegzését.

A képviselő-testület megválasztandó tagjainak száma 14 fő, melyből egyéni választókerületben 10, kompenzációs listáról 4 mandátum szerezhető meg. Egyéni választókerületi képviselőjelölt az lesz, akit az adott választópolgárok legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.

Ez választókerületenkénti bontásban:

1. választókerület: választópolgárok száma: 2113, ajánlások száma: 22;
2. választókerület: választópolgárok száma: 2291, ajánlások száma: 23;
3. választókerület: választópolgárok száma: 2193, ajánlások száma: 22;
4. választókerület: választópolgárok száma: 2007, ajánlások száma: 21;
5. választókerület: választópolgárok száma: 2308, ajánlások száma: 24;
6. választókerület: választópolgárok száma: 2469, ajánlások száma: 25;
7. választókerület: választópolgárok száma: 2364, ajánlások száma: 24;
8. választókerület: választópolgárok száma: 1988, ajánlások száma: 20;
9. választókerület: választópolgárok száma: 2510, ajánlások száma: 26;
10. választókerület: választópolgárok száma: 2312, ajánlások száma: 24.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.