- hirdetés -

Dr. Burai Mihály jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője részletezte lapunknak az elmúlt napok választási történéseit.

A választási iroda április 20-án 8 órától kiadta a jelölőszervezetek, illetve egy független polgármesterjelölt részére az igényelt ajánlóíveket. Elmúlt szombaton, 16.00 óráig az alábbi jelölőszervezetek hozták vissza a polgármester és az egyéni választókerületi képviselők ajánlóíveit. Elsőként a Fidesz-KDNP, majd azt követően a Válaszd Orosházát! Egyesület (Demokratikus Koalíció, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd – a Zöldek Pártja) jelölőszervezetek. Április 22. napján a Közösen Orosháza Városáért! Lokálpatrióta Mozgalom adta le a jelöltek ajánlóíveit, valamint bejelentette a települési kompenzációs listát. A Helyi Választási Iroda munkatársai az ajánlóíveket leellenőrizték, minden jelölt összegyűjtötte a nyilvántartásba vételhez szükséges érvényes ajánlásszámot. Orosháza Város Helyi Választási Bizottsága április 23. napján tartott ülésén a jelöltek és a települési kompenzációs lista nyilvántartásba vételéről döntött. A Mi Hazánk Mozgalom, valamint két független polgármesterjelölt a jelöléshez szükséges ajánlóíveket a választási irodához eddig még nem nyújtotta be.

Ahhoz, hogy megfelelő számú érvényes ajánlás megléte esetén a további jelölteket, listákat, valamint a települési nemzetiségi önkormányzati jelölteket a helyi választási bizottság nyilvántartásba vehesse, 2024. május 6-án 16:00 óráig lehet ajánlóíveket igényelni, illetve a jelölteket és a kompenzációs listákat bejelenteni. A választással kapcsolatos további információk elérhetők a www.valasztas.hu, www.oroshaza.hu honlapokon.

fotó: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.