- hirdetés -

Malkócs Zoltán vezetésével egy új alapokra helyezett roma nemzetiségi önkormányzatot szeretnének felállítani.

A változás közös érdek – vallja Malkócs Zoltán, aki orosházi lakos, 37 éves, három gyermek édesapja. Úgy látja, a város roma és nem roma lakosságának közös érdeke egy új szemléletű, a közös együttélés feltételeinek javítására törekvő nemzetiségi önkormányzat felállítása. A Roma Munkavállalók Szervezetének (ROMUSZ) koordinátora szívügyének tekinti a hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatását. Aktívan részt vesz az elmaradást szenvedő társadalmi réteg segítésében annak érdekében, hogy jobb feltételekkel boldogulhassanak a munkaerőpiacon, támogatva az integrációjukat és boldogulásukat. Sajtótájékoztatón jelentette be az indulást.

– A helyi választási irodában leadtuk a szükséges aláírásokat, nyilvántartásba vették jelöltjeinket. Balog Norbert Máté, Balogné Szabó Anita, Lakatos Tibor, Malkócs Melinda Renáta, Malkócsné Balog Melinda és Radics Nóra tisztességes, valamennyien érettségizett, tenni akaró jelöltek – mondta el Malkócs Zoltán.

A Fidesz a Cigány Közösségek Szövetsége (CIKÖSZ) jelöltjét támogatja. Molnár Béla, a Fidesz orosházi elnöke hangsúlyozta, a párt az eddig jól megszokott közbiztonság garantálására törekvő jelölteket támogat Malkócs Zoltán és jelölttársai személyében. Együtt szeretnék egy új mederbe terelni a roma nemzetiségi önkormányzat működését. A CIKÖSZ jelöltjeiben garanciát látnak a változásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.