- hirdetés -

A tegnapi napon rendezték meg a Táncsics Gálát a Petőfi Művelődési Központban, a diákok egyik kedvenc évről évre visszatérő programja március 27-én pedig az iskolában folytatódott. Az idei Táncsics Napot a 10/8 osztály, azaz a Racers párt nyerte.

Igazi hangorkánnal vette kezdetét még kedden délután a Táncsics Gála, ahol felsorakoztak az idei rendezvény főszereplői. A 10/8 osztály Racers, a 10.A osztály Arizona, a 10.B osztály Business, a 10. C osztály pedig Criminals néven alapított pártot. Mindegyik csapat 10 percet kapott arra, hogy bemutassa az ebből az alkalomból készített pártvideót, valamint a táncot, amit az elmúlt hetek során tanultak be.

A programok persze ezzel még nem értek véget, sőt a Táncsics Nap még csak most következett. Szerda délelőtt már az épületen belül és az iskola udvarán jártak a diákok, hogy kipróbálják a 10. osztályos társaik által szervezett lehetőségeket. Az intézmény igazgatóhelyettese, Kulcsár László elmondta, hogy a mostani Táncsics Nap hagyomány és megújulás is egyben.

– Valójában már az 51. alkalom is lehetne, hiszen 1974-ben rendezték az elsőt, de kétszer sajnos elmaradt a koronavírus-járvány miatt. A mostani 9. osztályos tanulóknak is érdemes tehát már előrébb tekinteni egy kicsit, hiszen a következő tanévben a jubileumi Táncsics Nap részesei lehetnek – mondta.

Kvasznovszky Anna, a 10/8 osztály tanulója elmesélte, ők is igyekeztek izgalmas programelemekkel várni a többi osztály képviselőit, ami egyáltalán nem volt könnyű feladat.
– Én egyébként a szabadulószobát terveztem meg, de van kaszinó, csillámtetoválások, koktélbár vagy éppen karaoke szoba. Nagyon sok munkánk van ebben, szóval bízunk benne, hogy mindenkinek tetszeni fog és elnyerjük az iskola tanulóinak bizalmát. Mint ahogy már a tegnapi gálát, a film és a tánc bemutatását is nagyon élveztük – sorolta.

Anna kívánságai pedig meghallgattattak, de előbb még térjünk vissza az eredményhirdetés elejére. A kora délutáni órákban, a szavazást követően már egy gombostűt sem nagyon lehetett volna leejteni az intézmény zsibongójában, ahol ismét felsorakoztak az elmúlt napok főszereplői, mindannyian a saját pártjuk nevét harsogták. Varga László, az intézmény pedagógusa, egyben a rendezvény főszervezője is kiemelte, hogy hangulatos, jó verseny volt az idei egy rendkívül kiegyenlített mezőnnyel. Ezt követően a Táncsics gimnázium igazgatójának, Árusné Erős Krisztinának adta át a szót, aki kihirdette az eredményeket.

A hagyományoknak megfelelően először az egyéni címeket (+ az év párja díjat) adták át, a Miss Táncsics szavazás esetében az a különleges helyzet állt elő, hogy holtversenyben hárman is az első helyen végeztek. Ezután következhetett a pártok versenyének eredményhirdetése. Nagy volt az izgalom, hiszen mind a videó, mind a tánc kategóriában a 10. A osztály, azaz az Arizona párt hozta el az első helyet, az Év osztálya címet és ezáltal a 2023/2024-es tanév Táncsics Napját viszont a 10/8 osztály, azaz a Racers párt nyerte.

Díjazottak listája:
Az Év diáklánya: Kvasznovszky Anna
Az Év diákja: Alzubi Alhasan
Miss Táncsics: Kalmár Zita, Kiss Eszter és Szöllősi Hanna
Mister Táncsics: Pásztor Kornél
Az Év párja: Gyurik Vivien és Tolnai Gergő
Az Év tanárnője: Oroveczné Egervári Zsuzsanna
Az Év tanára: Szemenyei Tamás

A pártvideók és a táncos produkciók sorrendje:
1. Arizona (10. A)
2. Racers (10/8)
3. Business (10. B)
4. Criminals (10. C)

Az Év osztálya verseny sorrendje:
1. Racers (10/8)
2. Arizona (10. A)
3. Business (10. B)
4. Criminals (10. C)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.